Βελόπουλος για ΝΔ: «Αν θέλουμε να μάθουμε την άποψή σας βλέπουμε ΣΚΑΪ» (vid)

Κριτική για τους χειρισμούς των ελληνοτουρκικών σχέσεων διαχρονικά, άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ομιλία του στην Βουλή.

Επίσης, ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν ενημέρωσε ποτέ τα υπόλοιπα κόμματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν θέλουμε να μάθουμε την άποψή σας βλέπουμε ΣΚΑΪ».

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικά αντίμετρα κατά της Τουρκίας

“Ταΐζουμε τον λύκο που λέγεται Τουρκία επί δεκαετίες. Με κατευνασμό και ψυχραιμία αυτό είναι λάθος. Τώρα ο λύκος πάει στο μαντρί για να φάει τα πρόβατα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με τις προσδοκίες για στήριξη από την Ε.Ε.

“Εάν δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου, μην περιμένεις από την ΕΕ η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία, να χαλάσει τις σχέσεις της για σένα”, είπε ο κ. Βελόπουλος, ενώ επανέφερε την πρότασή του για μποϋκοτάζ των προϊόντων που εισάγονται από την Τουρκία.

“Θα το κάνουμε εμείς οι πολίτες”, είπε και πρόσθεσε. “Θέλετε να στριμώξετε την ΕΕ; Δυσκολέψτε την ροή των προϊόντων από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Όχι ως κυβέρνηση αλλά αυξάνοντας τους ελέγχους. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε. Πρέπει να το καταλάβετε”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει εθνική ενότητα ενόψει της τουρκικής απειλής. “Εγώ αποδέχομαι ότι στο θέμα της Novartis, υπήρξε σκευωρία”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των κυβερνητικών βουλευτών και πρόσθεσε:

“Τώρα που οι Τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο, έρχεστε εδώ και αντιπαρατίθεστε μόνο για ένα πράγμα. Για το κομματικό σας ακροατήριο. Εάν σας ενδιέφερε πραγματικά η Ελλάδα θα μπαίναμε στην ουσία των προβλημάτων. Υπήρχε σκάνδαλο; Υπήρχε. Το λένε οι Αμερικανοί. Αλλά ζήτησε η Ελλάδα χρήματα πίσω; Γιατί δεν το κάνετε εσείς;” είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

“Γιατί δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ:”, διερωτήθηκε και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση. “Αρχίζω λοιπόν και σκέφτομαι μήπως είστε και εσείς συνένοχοι σ’ ένα έγκλημα που γίνεται διαχρονικά με τη Novartis.

“ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσατε ότι θα θυσιάσετε τον Παπαγγελόπουλο. Και αναρωτιέμαι: τι θα κερδίσει από αυτό η Ελλάδα; Τι θα κερδίσουν οι Έλληνες; Τίποτα”, είπε συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: “Αν έχει φταίξει να μπει στην φυλακή και να μην βγει ποτέ. Αλλά βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μας λέει ότι ο Τσίπρας δεν γνώριζε τίποτα για τη NOVARTIS. Για το Μάτι επίσης δεν γνώριζε τίποτα; Πρωθυπουργός ήταν αυτός ή μαριονέττα; Όμως το σχέδιο ήταν να τον βγάλετε απ’ έξω για να τον ξεπλύνετε. Η λύση είναι μία: Ζητήστε από τη NOVARTIS τα χρήματα που έφαγαν η εταιρεία και οι γιατροί. Γιατί υπάρχουν εδώ μέσα πολλοί γιατροί, που υπέγραφαν στη NOVARTIS συνταγές. Όμως αυτά ήταν λεφτά του Ελληνικού λαού. Δεν ήταν δικά σας λεφτά. Φέρτε λοιπόν πίσω τα κλεμμένα της NOVARTIS και αν χρειαστεί να τους βάλουμε όλους στο κάδρο”, κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανήλθε στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και εκτίμησε πως η Τουρκία διαθέτει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και θα κτυπήσει όταν οι πιθανότητες είναι υπέρ της. “Θέλει να μας οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις. Δεν θέλει πόλεμο η Τουρκία με την γνωστή έννοια, αλλά θέλει να μας οδηγήσει σε διαπραγμάτευση. Και γεννάται το ερώτημα: Υπάρχει αρραγές μέτωπο; Ναι. Στον λαό υπάρχει Πρέπει όμως κι εμείς να είμαστε ενωμένοι και αρραγείς.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανακοίνωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ με την οποία ζητείται από την Τουρκία να αποφύγει κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή ενώ αναφέρεται σε έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Είστε ευχαριστημένοι με την ανακοίνωση αυτή; Είναι αμφισβητούμενη περιοχή η Ελληνική υφαλοκρηπίδα; Και αν μου απαντήσετε ότι δεν υπάρχουν συντεταγμένες θα ρωτήσω κι εγώ γιατί δεν τις καταθέσατε τόσο καιρό στον ΟΗΕ; Ξέρετε τι κάνετε; Κάνετε ό,τι έκανε ο Σημίτης στα Ίμια. Το ίδιο κάνετε τώρα εσείς στο Καστελόριζο. Το κάνετε γκρίζα περιοχή. Μπορεί όμως οποιοσδήποτε να προσφέρει κουτόχορτο, αλλά η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να το φάει. Γιατί δεν προχωρήσατε σε ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο; Κάντε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ και οριοθέτηση από κοινού με την Κύπρο και προσπεράστε την Τουρκία. Αλλά δεν το κάνετε γιατί φοβάστε. Γιατί στόχος είναι να γκριζάρει η περιοχή και να πάμε σε διάλογο για επιτευχθεί συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Αυτό όμως είναι προδοσία”, ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε τις προτάσεις του για οικονομικά αντίμετρα που ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του. “Σήμερα ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης καταθέτει ψήφισμα για την επιβολή μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα στην ΕΕ. Υπογράψτε το. Να γίνουν έλεγχοι, για να δούμε τι περιέχουν αυτά τα τουρκικά προϊόντα που έχουν κατακλύσει την ευρωπαϊκή αγορά”. Σκεφτείτε ως Έλληνες και όχι ως νεοέλληνες. Σκεφτείτε μεγαλόψυχα ανά τους αιώνες. Σκεφτείτε τι ήταν οι Έλληνες. Βάλτε πρώτα την Ελλάδα και πρώτα τους Έλληνες. Και αν χρειαστεί να κάνουμε νέες Θερμοπύλες”, κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.