Βενεζουέλα: Ένας νεκρός από επίθεση εναντίον στρατιωτικής μονάδας

Ένα στέλεχος των ένοπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής στο νότιο τμήμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο, ενώ ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες κατηγόρησε «εξτρεμιστές» της αντιπολίτευσης υποστηριζόμενους από τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου για τη διάπραξη της ενέργειας αυτής.

«Νωρίς το πρωί, στρατιωτική μονάδα δέχθηκε επίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας από εξτρεμιστικούς τομείς της αντιπολίτευσης» που άρπαξαν όπλα στρατιωτικών, ανέφερε μέσω Twitter ο στρατηγός Παντρίνο, υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Δεν διευκρίνισε πού ακριβώς διαπράχθηκε αυτή η «τρομοκρατική επίθεση» στην οποία «σκοτώθηκε ένα μέλος του στρατού», αλλά διαβεβαίωσε ότι ο οπλισμός που εκλάπη ανακτήθηκε από στρατιωτικούς και αστυνομικούς και κάποιοι από τους δράστες συνελήφθησαν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τους αριθμούς των όπλων ή των συλληφθέντων. Από τη δική του πλευρά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Επικοινωνίας Ροδρίγκες υποστήριξε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν «εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα παραστρατιωτικών που έχουν εντοπιστεί στην Κολομβία» και είχαν «δόλια υποστήριξη» από μέρους της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου. Κατά τον Ροδρίγκες, έξι «οπλισμένοι τρομοκράτες» συνελήφθησαν.

-Ad-