Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ σεισμολόγων – Χαμός με Τσελέντη και Παπαδόπουλο

Σε απίστευτη κόντρα ήρθαν το πρωί της Τετάρτης οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τους σεισμούς στην Εύβοια, που έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Οι δυο τους βρέθηκαν καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του Mega, με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο να υποστηρίζει ότι “νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει”.

“Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για αν αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση” πρόσθεσε ο σεισμολόγος.

Λίγο αργότερα, στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και ο Άκης Τσελέντης, που επεφύλασσε μια αιχμηρή απάντηση στο συνάδελφό του.
“Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες” δήλωσε εκνευρισμένος ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε:

“Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια. Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να “μαζέψω” τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος”.