Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για φραστική επίθεση συνηγόρου στην κοπέλα

Την ώρα που η καταγγελία για βιασμό της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη απασχολεί όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, μία νέα πτυχή της υπόθεσης βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την καταγγελία της 24χρονης, σύμφωνα με την οποία της επιτέθηκε φραστικά ο δικηγόρος του ανθρώπου που κατονόμασε ως βιαστή της.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όπου η κοπέλα πήγε για να καταθέσει.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξη να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απόπειρας παράνομης βίας» εις βάρος του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν η 24χρονη, οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο αστυνομικό τμήμα ενώ ο δικηγόρος αναμένεται να καταθέσει ανωμοτί.

Σύμφωνα με το GRTIMES, στο 42ο λεπτό της συνέντευξης που έδωσε η 24χρονη, ανέφερε: «Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω».

Όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο δικηγόρος που της επιτέθηκε και λίγο μετά απάντησε: «Ο κύριος Αλεξόπουλος».

«Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται» καταλήγει η 24χρονη.

Ο ίδιος ο κ. Αλεξόπουλος, με ανακοίνωση του, διέψευσε ότι ήρθε σε επαφή με την 24χρονη. Το όλο ζήτημα έγινε η αφορμή για να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με την οποία ενημερώνει πως «η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

-Ad-