Βιασμός 24χρονης: Ψάχνουν άγνωστες ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της

Με την έρευνα για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, τις πρώτες ώρες του 2022, να είναι σε πλήρη εξέλιξη, όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί η νεαρή γυναίκα και οι οποίες εστάλησαν στην Ελβετία.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι η 24χρονη Γεωργία είχε στον οργανισμό της ουσίες που είχαν παραλύσει το νευρικό της σύστημα. Η ίδια, καταγγέλλοντας τον βιασμό της, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, είχε πει ότι δεν μπορούσε να αποτρέψει ό,τι έγινε.

Ωστόσο ακόμη, επίσημα, δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και αυτό γιατί έχουν σταλεί στην Ελβετία. Το γιατί έχουν σταλεί εκεί έχει προκαλέσει ερωτήματα. Σύμφωνα με το παρασκήνιο που αποκαλύπτει το ThessToday.gr, οι τοξικολογικές της 24χρονης εστάλησαν στην Ελβετία από το αρμόδιο εργαστήριο ιατροδικαστών του ΑΠΘ προκειμένου να εξεταστεί αν έχει στον οργανισμό της νέα ναρκωτικά που ενδεχομένως να μην είναι ακόμη γνώριμα στην Ελλάδα.

Οι Ελβετοί επιστήμονες θα εξετάσουν τα δείγματα με νέο ειδικό όργανο προηγμένης τεχνολογίας που ανιχνεύει άγνωστες -έως τώρα- χημικές ουσίες. Έτσι θα δοθεί η οριστική απάντηση αν στον οργανισμό της 24χρονης κοπέλας βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες ή το χάπι του βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο λόγος για τον οποίον εστάλησαν από την Ελλάδα στο ελβετικό εργαστήριο είναι η προηγμένη τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα να ανιχνευτούν ναρκωτικές ουσίες οι οποίες ενδεχομένως να μην έχουν συναντήσει ξανά οι Έλληνες επιστήμονες εγχώρια. Και αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, κάθε χρόνο εμφανίζονται στην αγορά 101 νέα ναρκωτικά φάρμακα με άγνωστες χημικές ενώσεις.

Έτσι, για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, το αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ και προκειμένου να λάβει επιπρόσθετες πληροφορίες -έχοντας ήδη μια καθαρή εικόνα- απέστειλε στην Ελβετία το δείγμα, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα θα σταλούν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας έχουν εκπαιδευτεί και οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει τις ιατροδικαστές εξετάσεις της 24χρονης, ενώ αρμόδιες πηγές υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι στο πλαίσιο της καλής λειτουργίας ενός εργαστηρίου διεξάγονται διεργαστηριακές εξετάσεις με γνώμονα πλειάδα υγειονομικών πρωτοκόλλων, έπειτα από εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο. Ακολούθως στέλνονται δείγματα σε άλλα εργαστήρια που ελέγχουν οι ίδιοι, ενώ χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ως απόλυτα αξιόπιστη στο ζήτημα των αποτελεσμάτων.

Ειδικό όργανο και στο Παπαγεωργίου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThessToday.gr αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ένα νέο πανεπιστημιακό εργαστήριο στο Παπαγεωργίου, το οποίο θα χρησιμοποιεί ειδικό όργανο προηγμένης τεχνολογίας και θα καλύπτει τοξικολογικές εξετάσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές του ThessToday.gr, το εργαστήριο θα «ανάψει» πράσινο φως το επόμενο δίμηνο, ενώ ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως «ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ελλάδα».

-Ad-