Βιασμός – Θεσσαλονίκη: Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης – Έρευνες και στην Κύπρο

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο εισαγγελέας.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της κοπέλας είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες άλλων δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν -η μία το 2016 και η άλλη το 2018- «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα».

Σε εργαστήριο της Ελβετίας οι τοξικολογικές εξετάσεις

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι. Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν, θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας, το οποίο διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του – κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

Δικηγόρος 24χρονης: Εντοπίστηκαν εκχυμώσεις από την ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας. Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέταση έγινε το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου και τα αποτελέσματα περιήλθαν σήμερα στα χέρια του. Κατά τον κ. Ζιώγα, η ιατροδικαστής «δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία».

Ο δικηγόρος είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν -η μία το 2016 και η άλλη το 2018- «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα».

Σημειώνονται πως πηγές της οικογένειας της νεαρής είχαν αναφέρει πως έχει βρεθεί στον οργανισμό ουσία, η οποία μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα.

Σε περίπτωση που αυτό ισχύει, ο κ. Ζιώγας είπε ότι θα έχουμε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με τη νέα κατηγορία να επισύρει ποινή 20 ετών.

Αστυνομία: Δεν παραλάβαμε εργαστηριακές εξετάσεις

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι ακόμα δεν έχουν παραδοθεί σε αυτήν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για την υπόθεση της 24χρονης.

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία», είναι η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Έρευνες και στην Κύπρο

Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη αφού και στην Κύπρο διερευνώνται καταγγελίες που αφορούν κύκλωμα που φαίνεται πως δραστηριοποιείται και στις δύο χώρες.

Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών. Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Ανέφερε επίσης πως κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία.