Βιέννη: Ομηρία, πυροβολισμοί και πολλοί νεκροί – Σοκάρουν τα βίντεο

Ανταλλαγή πυρών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11) στο κέντρο της Βιέννης, όπως ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung μετέδωσε ότι το συμβάν πραγματοποιήθηκε κοντά σε συναγωγή στην Schwedenplatz, ωστόσο, προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί και δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης.

Η εφημερίδα, ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε κοντά σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης, κάνοντας λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.

Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον έναν από τους δράστες να περπατάει με βήμα γοργό, να συναντάει περαστικούς και να πυροβολεί έναν από αυτούς ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος.

Στη συνέχεια τρέχει για να προλάβει να σκοτώσει και άλλους. Όταν βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει, επιστρέφει και πυροβολεί δυο ακόμα φορές τον πολίτη που δεν είχε κουνηθεί από το σημείο που είχε πέσει.

https://twitter.com/arutz20/status/1323369755097653248

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

 

https://twitter.com/disclosetv/status/1323352564017041408

Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Η αστυνομία ανέφερε στο tweet της ότι έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

https://twitter.com/SVNewsAlerts/status/1323355186283368449

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

https://twitter.com/GHG19hr/status/1323344876717703168