Βιέννη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

Η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 02.11.2020, στην Βιέννη, φαίνεται πως ήταν “έργο” του Ισλαμικού Κράτους.

Κι αυτό διότι διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν πως το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη με τους τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και τους 20 τραυματίες.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τη δήλωση της οργάνωσης στο Telegram.

Βιέννη: Ο μακελάρης είχε φυλακιστεί αλλά τον άφησαν ελεύθερο!

Ο 20χρονος άνδρας που γεννήθηκε στην Βιέννη και το βράδυ της Δευτέρας έσπειρε τον θάνατο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας με το μίσος να ξεχειλίζει στην ψυχή του και τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών είχε κάνει φυλακή για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα και όλα δείχνουν να… δένουν.

Για ακόμα μια φορά οι αρχές μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας άφησαν έναν εν δυνάμει τρομοκράτη να κυκλοφορεί ανενόχλητος ενώ θα έπρεπε να είναι είτε στην φυλακή, είτε να είναι 24 ώρες το 24ωρο υπό παρακολούθηση.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Βιέννη είχε φυλακιστεί αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο μακελάρης είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019 αλλά τον Δεκέμβριο του 2019 αποφυλακίστηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Ο 20χρονος καταγόταν από την Βόρεια Μακεδονία και είχε και την αυστριακή υπηκοότητα, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κοντά στην εκκλησία Ζανκτ Ρούπρεχτ στην Βιέννη, αφού άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 5 νεκρούς μαζί με τον δράστη. Τέσσερις ανυποψίαστοι πολίτες είχαν το βράδυ της Δευτέρας ραντεβού με τον θάνατο.

Οι αυστριακές αρχές ασφαλείας αναζητούν και άλλους υπόπτους που ενδεχομένως συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση.

150 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας εντάχθηκαν, ανάμεσα στο 2012 και το 2016, στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων για να πολεμήσουν στο Ιράκ και την Συρία. Η ροή αυτή μειώθηκε από το 2016.

Οι περισσότεροι στρατολογήθηκαν στους κόλπους της αλβανικής, μουσουλμανικής μειονότητας της Βόρειας Μακεδονίας, μιας κοινότητας που θεωρείται μετριοπαθής και αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων της κυρίως σλαβικής, ορθόδοξης βαλκανικής χώρας.

-Ad-