Βήμα για πρόκριση έκανε η ΑΕΚ απέναντι στον Άρη

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου έκανε η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της επί του Άρη στον πρώτο ημιτελικό.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και αφού πρώτα προειδοποίησε με το δοκάρι του Αραούχο στο 3′, κατάφερε στο 8′ να ανοίξει το σκορ με το διαγώνιο σουτ του Μάνταλου μετά το τακουνάκι του Λιβάια (1-0).

Στο 9′, ο Σβάρνας, πάνω στο τρέξιμο, βρήκε το πόδι του Λάρσον, αυτός βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε και ισοφάρισε (1-1).

Ο Αραούχο στο 25′ με κοντινή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ιταλού εξτρέμ αλλά αστόχησε αν και αμαρκάριστος, ενώ στο 38′ οι γηπεδούχοι ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, χαμένη, με το άστοχο πλασέ του Κρίστιτσιτς από καλή θέση μετά την πάσα του Αραούχο.

Μετά ακολούθησε ένας χαμός. Αρχικά ο διαιτητής καθυστέρησε πολύ να βγει για το δεύτερο ημίχρονο λόγω έντασης ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και μέλη της διοίκησης του Άρη στα αποδυτήρια, στη συνέχεια υπήρξε η κόκκινη κάρτα στον Ματίγια (49′) για φάουλ τον Λιβάια και ακολούθησε στο 57′ το 2-1 από την κεφαλιά του Βράνιες μετά το κόρνερ του Βέρντε.

Εξέλιξη που δεν άρεσε στους Θεσσαλονικείς, με αποτέλεσμα να φύγουν για λίγα λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε να διατηρήσει την ηρεμία της, ψάχνοντας τρίτο γκολ στα λεπτά που απέμεναν.

Δεν το έβαλε τελικά, αλλά και πάλι έχει το προβάδισμα για την πρόκριση, με τον Άρη όμως να έχει καλές πιθανότητες από την πλευρά του χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Βέρντε (74′ Κλωναρίδης), Λιβάια, Αραούχο (88′ Χριστόπουλος).

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Βελέθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (95′ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (52′ Μπα), Λάρσον (67′ Σόουζα), Ιντέγε.