Βίντεο από διάρρηξη σε καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη

Ο διαρρήκτης, ο οποίος δεν είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, παρέμεινε στο κατάστημα για ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα.

Ένας διαρρήκτης μπούκαρε τις πρωινές ώρες της Τρίτης σε καφέ-μπαρ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, κλέβοντας πέντε μπουκάλια με αλκοόλ.

Παρόλο που ο συναγερμός χτυπάει από την πρώτη στιγμή, δεν δείχνει να ενοχλείται και συνεχίζει να ψάχνει σχολαστικά στο κατάστημα, ενώ λίγο αργότερα, φεύγει κρατώντας στο χέρι τα λάφυρά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, oι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη μετατρέπουν σε… φρούρια τις επιχειρήσεις τους, επενδύοντας στα πιο αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας για να γλιτώσουν το κόστος των επισκευών μετά από κάθε διάρρηξη, καθώς τις περισσότερες φορές το κόστος αυτό ξεπερνάει τα χρήματα που ξαφρίζουν οι διαρρήκτες από την ταμειακή. Το πιο ασφαλές μέτρο είναι τα σιδερένια στόρια αξίας 1.000 ανά τρία μέτρα, για μια πόρτα καταστήματος, που ωστόσο δεν μπορούν να εγκαταστήσουν όλα τα μαγαζιά εστίασης. Ακόμη και ο συναγερμός φαίνεται ότι δεν πτοεί τους δράστες που σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζουν κανονικά τη διάρρηξη, σαν να μην υπάρχει.