Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας: Ποιοι συμμετέχουν – Τι επιδιώκει κάθε πλευρά

Μια αντιπροσωπεία από την Ουκρανία έφτασε με ελικόπτερο στον τόπο των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.

Την ίδια στιγμή, στο σημείο έφτασαν και οι Ρώσοι, περικειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Δείτε το βίντεο:

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι σήμερα, καθώς Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι εοιμάζονται να συναντηθούν στα σύνορα Ουκρανίας- Λευκορωσίας.

Ο Μεντίνσκι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 12:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας).

Η ουκρανική αντιπροσωπία που έχει σταλεί στη Λευκορωσία

Συμμετέχουν ο υπουργός Αμυνας Reznikov, ο υφυπουργός Εξωτερικών Tochytskyi, ο σύμβουλος του Ζελίνσκι Podoliak, οι βουλευτές Arakhamia και Umerov και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής Kostin.

Το Κίεβο αξιώνει «άμεση εκεχειρία» και την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί εκεί όπου θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει “άμεση” εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία. “Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις”, αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της. “Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος”, διευκρίνισε.