Βίντεο-ντοκουμέντο από τη συμπλοκή των Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το Βερολίνο όπου συνεπλάκησαν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν 12 άτομα, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα γερμανική ιστοσελίδα πολλά άτομα φαίνονται, περίπου στις 23:00 το βράδυ, να τρέχουν για να επιτεθούν σε άλλους οπαδούς που βρίσκονταν στον σταθμό Prenzlauer Allee.

Ακόμη οι δυο ομάδες δεν έχουν ενημέρωση για το περιστατικό και τη συμμετοχή οπαδών τους στα επεισόδια, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός θα παραμείνει κλειστός όλη μέρα.

Πώς έγινε η συμπλοκή

Περίπου 100 οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται στο Βερολίνο για τον τελικό του Final-4, ήρθαν αντιμέτωποι, οπλισμένοι και ρόπαλα και γκλοπ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συνολικά 12 τραυματίες, 3 από αυτούς σοβαρά, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση. Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οπαδός που έφερε τραύματα «απειλητικά για τη ζωή του» έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Αν και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής του Βερολίνου δεν ανέφερε για την προέλευση των τραυματιών, η Berliner Zeitung της Κυριακής (26/5) σε σημερινό δημοσίευμά της, κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ οπαδών φιλάθλων ομάδων μπάσκετ.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως συμμετείχαν περίπου 60 άτομα στα επεισόδια, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα. Σε άλλα δημοσιεύματα πάντως αναφέρεται πως έχουν γίνει συνολικά 89 συλλήψεις.

Τα άγρια επεισόδια είχαν λάβει χώρα σε δύο σημεία του Βερολίνου χθες τη νύχτα (25/5), στον σιδηροδρομικό σταθμό Prenzlauer Alles S-Bahnhof, καθώς και κοντά σε ένα ξενοδοχείο. Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα και διασώστες, με την πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου να ενημερώνει με ανακοίνωσή της μετά τα μεσάνυχτα για δώδεκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας έφερε τραύματα απειλητικά για τη ζωή του, οι δύο είχαν τραυματιστεί σοβαρά και οι εννέα είχαν μικρά τραύματα.