Βίντεο ΣΟΚ: Η στιγμή που Ισραηλινοί χτυπούν σχολείο στη Γάζα – Νεκροί 29 Παλαιστίνιοι

Το σχολείο που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής βρίσκεται στην πόλη Αμπάσαν, κοντά στο Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα.

Ένα σχολείο στη Γάζα βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί, σκοτώνοντας 29 Παλαιστίνιους, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει έξω από το κτήριο αναζητώντας καταφύγιο.

Σε βίντεο που μετέδωσε το Al Jazzera έχει καταγραφεί η στιγμή της αεροπορικής επιδρομής, δείχνοντας πως εκείνη την ώρα στην αυλή του σχολεία βρισκόταν αερκετός κόσμος με νεαρά παιδιά να παίζουν μπάλα

Δείτε το βίντεο

Η επίθεση είναι η τέταρτη ισραηλινή επίθεση που πλήττει ένα σχολικό κτήριο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες και έρχεται αφού το Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές μαζικής εκκένωσης για τμήματα του Χαν Γιούνις και της πόλης της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες να φύγουν και προκαλώντας το κλείσιμο τριών βασικών νοσοκομείων.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν το Ισραήλ ότι επιβάλλει «στοχευμένη λιμοκτονία» στον πληθυσμό της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Οι διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα πρόκειται να συνεχιστούν την Τετάρτη στο Κατάρ και την Πέμπτη στην Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 38.243 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 88.243 τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.