Βηρυτός: Πύραυλοι με διατρητικές κεφαλές στο «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ – Άγνωστη η τύχη του Νασράλα

Δευτερόλεπτα μετά τις εκρήξεις που περιγράφονται ως χωρίς προηγούμενο από το 2006, τα ισραηλινά δίκτυα μετέδωσαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις, είχαν στόχο τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το τηλεοπτικό κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι 76 τραυματίστηκαν, ενώ στα βίντεο «μεγάλες διαδοχικές εκρήξεις κατά μήκος πολλών κτιρίων, υποδηλώνουν πολλαπλούς στόχους».

Ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, έξι κτίρια χτυπήθηκαν και διατρήθηκαν, καθώς το αρχηγείο της Χεζμπολάχ βρισκόταν κάτω από κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΕΡΤΝews, Κωστή Κωνσταντίνου. Στο Τελ Αβίβ, δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι το πλήγμα έγινε αμέσως μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με βασικό μήνυμα «ως εδώ με τη Χεζμπολάχ» ενώ προειδοποίησε το Ιράν ότι σε περίπτωση επίθεσης θα δεχτεί ανάλογα αντίποινα.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου θα επιστρέψει εσπευσμένα εντός των επόμενων ωρών στο Ισραήλ, από τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία «από τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δίνει «εντολή» για την πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο το κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, που βρίσκεται κάτω από κτίρια κατοικιών στη συνοικία Haret Hreik της Dahiyeh.

Στην ίδια περιοχή, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι εξουδετέρωσε το νούμερο 2 της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ, πριν από μία εβδομάδα.