Βηρυτός: Σοκάρει Ελληνίδα που τραυματίστηκε – «Ούτε στον πόλεμο δεν έχω δει τόσο αίμα» (video)

Η Δώρα Κυριακοπούλου είναι μία από τις τραυματίες της φονικής έκρηξης που ισοπέδωσε τη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης και άλλαξε μία για πάντα ολόκληρο τον Λίβανο. Το ωστικό κύμα από την έκρηξη της νιτρικής αμμωνίας ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμα του, ενώ τα τζάμια καρφώθηκαν σαν λεπίδες στο σώμα της.

«Στην πρώτη έκρηξη που ακούστηκε, πήγα στο παράθυρο, νόμιζα ότι έγινε σεισμός», δήλωσε στο Open η κα. Κυριακόπουλου. «Ήταν πολύ περίεργος αυτός ο κρότος. Έγινε η δεύτερη έκρηξη και ένα δευτερόλεπτο πριν εκείνος μου λέει “τι κάνεις δίπλα από το παράθυρο; Έλα εδώ” και όπως γύριζα για να πάω να τον δω γίνεται η δεύτερη έκρηξη και εκτοξεύομαι από το σαλόνι στην είσοδο του σπιτιού και πέφτω στα τζάμια. Τα τζάμια έσπασαν, μπήκαν στο σπίτι, όλο το σπίτι είναι χάλια».

Για να σπεύσει η κα. Κυριακόπουλου αναφέρει πώς έζησε τις στιγμές μετά την έκρηξη, αλλά και τη διακομιδή της στο νοσοκομείο. «Εγώ λιποθύμησα 2-3 φορές γιατί έχασα πάρα πολύ αίμα. Η τζαμαρία μου μπήκε στο πόδι, στα χέρια, στους αγκώνες παντού», είπε και πρόσθεσε: «Με πήγαν στο νοσοκομείο, φάρμακα δεν είχανε. Δεν είχαν ούτε ράμματα για τις πληγές που ήταν μεγάλες και ανοιχτές». Για να πει στη συνέχεια για το αίμα που είδε όλες αυτές τις ώρες: «Δεν έχω δει τόσο αίμα στη ζωή μου, 17 χρόνια πόλεμο δεν τα έχω δει, δεν τα έχω ζήσει αυτά. Ούτε σε έργο».

-Ad-