Δίκη βιτριόλι- Eισαγγελέας: Πρότεινε ενοχή της 37χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Να κηρύξουν ένοχη την Έφη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως πρέπει να κριθεί απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αναφέροντας πως από τις κινήσεις της κατηγορουμένης «συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».

Όπως είπε ο κ. Μαστραντωνάκης, η Έφη πρέπει «να κηρυχθεί ένοχη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιόν μας για μία πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε, όμως, ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις των συνηγόρων

Μετά την εισαγγελική πρόταση, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Κατόπιν, το δικαστήριο θα πρέπει να συσκεφθεί.

Η πολιτική αγωγή είχε υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με την 37χρονη να αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα.

-Ad-