Βιτριόλι: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι πίσω από την επίθεση

Με χειροπέδες στα χέρια και μια μπλούζα στο κεφάλι για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα πήρε τον δρόμο για τις φυλακές. Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων εκτός από δημοσιογράφους και οπερατέρ, είχε συγκεντρωθεί και λιγοστός κόσμος που πληροφορήθηκε την άφιξή της.

Μία ώρα νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, η 35χρονη περνούσε το κατώφλι των δικαστηρίων κι έφτανε ενώπιον του ανακριτή. Τήρησε το δικαίωμα της σιωπής και δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις που της έγιναν. Ο δικηγόρος της δεν ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η 35χρονη που δεν είπε λέξη ούτε μπροστά στους δημοσιογράφους, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο μέλλον για όσα της καταλογίζονται.

Ουσιαστικά η κατηγορούμενη της πολύκροτης υπόθεσης, συνέχισε στην γραμμή που χάραξε αμέσως μετά τη σύλληψή της. Αρνείται κάθε ανάμειξη στο έγκλημα και φαίνεται να φοβάται πως κάθε ισχυρισμός είναι πολύ πιθανό να της γυρίσει μπούμερανγκ από τα στοιχεία που υπάρχουν. Πολλοί εκτιμούν πως ίσως περιμένει να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για να κάνει το επόμενο βήμα της.

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι πίσω από την επίθεση

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, τόσο φαίνεται πως το μυαλό της γυναίκας που έβαλε στο μάτι την Ιωάννα έπαιζε περίεργα παιχνίδια. Κάτι που η άτυχη ιδιωτική υπάλληλος ήταν αδύνατον να φανταστεί.

Όταν η 35χρονη ζήτησε από την Ιωάννα να διαγράψει τον 40χρονο φίλο της από το Facebook, εκείνη το έκανε. Όπως αποκαλύπτεται, τον Νοέμβριο του 2018 υπήρξε διαδικτυακός διάλογος ανάμεσα στην Ιωάννα και τον 40χρονο.

Τον Ιούλιο του 2019, ο 40χρονος επανέρχεται αλλά η Ιωάννα δεν αλλάζει στάση.

Νέα εισαγγελική παραγγελία για την επίθεση με βιτριόλι

Και ενώ όλες οι στιχομυθίες που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν πως η επίθεση έγινε για το τίποτα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε νέα έρευνα για την 35χρονη. Στόχος να διαπιστωθεί αν στο στόχαστρο της δράστιδος βρίσκονταν κι άλλες γυναίκες.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι η 35χρονη είχε προχωρήσει σε μεθοδικές κινήσεις για σειρά επιθέσεων εναντίον και άλλων γυναικών που θεωρούσε ότι προσπαθούσαν να μπουν ανάμεσα στην ίδια και τον σύντροφό της. Εκτιμούν ότι σε αρχεία που έχει διαγράψει από το κινητό της και ανακτώνται, θα βρεθούν κι άλλα σχετικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα βασικό ερώτημα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ είναι γιατί η 35χρονη, παρότι είχε παρακολουθήσει και το σπίτι της 34χρονης Ιωάννας στο Μοσχάτο προ πέντε μηνών, προτίμησε να προχωρήσει σε επίθεση σε πολυσύχναστο σημείο της Καλλιθέας όπου υπήρχαν κάμερες.

Σε ειδικό κελί στις φυλακές

Μετά την απολογία της στον ανακριτή, όπου κράτησε το στόμα της κλειστό, η 35χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Εκεί, μετά από δικό της αίτημα αλλά και απόφαση των φυλακών, κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Η 35χρονη θα προαυλίζεται επίσης μόνη της, καθώς, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση, υπάρχει φόβος πως συγκρατούμενές της ενδεχομένως να κινηθούν εναντίον της.

-Ad-