Βιτριόλι: Ποια ποινή «περιμένει» την Έφη – Γιατί θα βγει νωρίτερα από τη φυλακή

«Καταπέλτης» για την κατηγορούμενη στη δίκη με το βιτριόλι ήταν ο εισαγγελέας της έδρας, που πρότεινε την ενοχή της για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι γι’ αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση του εισαγγελέα, ο κ. Μαρακάκης είπε ότι «Από τη μεριά της κατηγορουμένης υπήρξε προσπάθεια να γίνει μεταβολή του κατηγορητηρίου. Στην εξέλιξή της η υπόθεση, ίσως και το προφίλ της κατηγορουμένης και ο τρόπος της προετοιμασίας της, έπεισαν ότι ορθά παραπέμφθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι η κατηγορούμενη, είχε πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο στο μυαλό της όταν παρήγγειλε το προϊόν και όταν επιχείρησε αυτό που έκανε και εκτέλεσε το σχέδιό της, η Ιωάννα να έχανε τη ζωή της. Αλλά και ότι αυτό το ενδεχόμενο το είχε αποδειχτεί», συνέχισε ο κ. Μαρακάκης.

«Η ποινή μπορεί να ξεπεράσει τα δέκα χρόνια, αλλά όχι στην έκτισή της. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας η ανώτερη ποινή είναι τα 15 έτη. Πρέπει να αφαιρέσουμε και το χρόνο της προσωρινής της κράτησης, και μετά υπάρχουν οι ευεργετικές διατάξεις για την εργασία εντός των φυλακών. Είναι πολύ πιθανό να είναι έξω σε πέντε χρόνια», κατέληξε ο κ. Μαρακάκης.

Λύτρας: Σε 6 χρόνια η Έφη θα είναι ελεύθερη

Εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόταση του Εισαγγελέα στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, εμφανίστηκε ο Απόστολος Λύτρας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τόνισε πως «Η πρότασή του ήταν αυτή που περιμέναμε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “20 Μαΐου, στις 09:55 άλλαξε η ζωή αυτού του κοριτσιού”».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της κατηγορούμενης όταν άρχισε την αγόρευσή του, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως ήταν από τη μία αντίδραση εκνευρισμού και από την άλλη δεν άντεξε να ακούει αυτά που καταμαρτυρούσε. «Η μεγαλύτερη καταδίκη της ήταν ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης», σημείωσε.

Όπως εκτίμησε ο Απόστολος Λύτρας, «μιλάμε για 15 χρόνια κάθειρξη. Θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, στα 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω».

Για την 37χρονη Έφη, υπογράμμισε πως στη διάρκεια της δίκης, «συνέχισε να παίζει θέατρο, όπως έπαιζε από την πρώτη στιγμή».

Την Τρίτη θα ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και αναμένεται ακολούθως η απόφαση του δικαστηρίου.