Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος»

Ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί τη Ρωσία να λάβει μέτρα και στηρίζει τον Τραμπ για δίκαιη ειρήνη με τις ΗΠΑ παρούσες.

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έστειλε σαφές μήνυμα υπέρ του τερματισμού της ρωσικής εισβολής, η οποία διαρκεί πάνω από τριάμισι χρόνια.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος και η Ρωσία πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Βασιζόμαστε στην Αμερική». Εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύνοδος θα αποτελέσει την απαρχή για μια «δίκαιη ειρήνη» και για ουσιαστικές τριμερείς συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανία, Ρωσία και ΗΠΑ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί πως η αμερικανική εμπλοκή είναι κρίσιμη για να υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ η συνάντηση στην Αλάσκα ενδέχεται να αποτελέσει σημείο καμπής για τις διπλωματικές εξελίξεις.