Βόλος: Αθωώθηκαν οι γονείς του 3χρονου που πήγε στο νηπιαγωγείο με σημάδια στο πρόσωπο

Η 20χρονη μητέρα και ο σύντροφός της αθωώθηκαν από δικαστήριο στο Βόλο για κατηγορίες κακοποίησης της τρίχρονης κόρης της.

Ο Εισαγγελέας μετά τις ιατρικές και κοινωνικές εκθέσεις πρότεινε την αθώωση των δυο 20χρονων γονιών αφού δεν υπήρξε πρόθεση πρόκλησης βλάβης ή διακινδύνευσης της ζωής του παιδιού.

Στην έκθεσή της η Κοινωνική Υπηρεσία κατέληγε ότι θα έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία στη βιολογική μητέρα να μεγαλώσει το παιδί της, το οποίο έπαιξε ρόλο στην αθωωτική απόφαση στην οποία κατέληξε το δικαστήριο.

Για το έγκαυμα στην πλάτη του παιδιού, το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι προκλήθηκε από ατύχημα, όταν το παιδί άνοιξε μόνο του το καυτό νερό ενώ η μητέρα του ετοίμαζε το μπάνιο.

Για τους μώλωπες στο πρόσωπο, η γνωμάτευση της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου ανέφερε ότι ήταν κυκλικοί και δεν συνάδουν με πρόκληση σωματικής βλάβης από ανθρώπινο χέρι, αλλά εκτιμήθηκε ότι προκλήθηκαν από παιδικό παιχνίδι που το παιδί έσερνε πάνω του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα, λόγω αμφιβολιών και έλλειψης επαρκών αποδείξεων.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού Νεοπτόλεμος Δημουλάς, αμέσως μετά την απόφαση δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η εκπαιδευτικός που προχώρησε σε καταγγελία έκανε πολύ σωστά την δουλειά της.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΕΛ.ΑΣ: Εκτεταμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό αυθαίρετων κατασκευών στη Μύκονο
20 Φεβρουαρίου, 2025
Ισραήλ: «Η Χαμάς είναι μια αίρεση θανάτου» – Οργή με την περιφορά των σορών των ομήρων
20 Φεβρουαρίου, 2025
Κάθειρξη 73 ετών στο γυναικολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ασθενών του
20 Φεβρουαρίου, 2025
Λάρισα: Ποιος και γιατί μπορεί να ήθελε νεκρό τον Βασίλη Καλογήρου
20 Φεβρουαρίου, 2025
Λάρισα: Νέο αίτημα για άρση απορρήτου – Θα ελεγχθούν για ύποπτες επικοινωνίες οι κεραίες στον λόφο του Τυρνάβου
20 Φεβρουαρίου, 2025
Λάρισα: Το μυστήριο με τα 70 ευρώ που είχε μαζί του ο Βασίλης Καλόγηρου
20 Φεβρουαρίου, 2025
Economist για Τραμπ: «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» – Κινητικότητα για το Ουκρανικό: Αμβλύνεται η διάσταση απόψεων
20 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη 55χρονη ως μέλος σπείρας τηλεφωνικών απατών σε Ηράκλειο, Χανιά και Αίγινα
20 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικές εικόνες στο Ντιτρόιτ: Δρόμοι πλημμύρισαν από διαρροή και πάγωσαν από το πολικό ψύχος
20 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης για ΚΕΘΕΑ: Κλείνουν τη μοναδική γραμμή στήριξης των εθισμένων στον τζόγο
20 Φεβρουαρίου, 2025