Βόλος: Επέστρεψαν από την Ιταλία οι μαθητές

Eπέστρεψαν τελικά στον Βόλο, τα ξημερώματα της Τετάρτης 26/2, οι 11 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με τους δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι βρίσκονταν στην Περούτζια της Ιταλίας, στο πλαίσιο ανταλλαγής μαθητών προγράμματος erasmus.

Να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είνα ανάμεσα στις «επικίνδυνες» της Ιταλίας, όμως οι γονείς ανησύχησαν και θέλησαν να επιστρέψουν τα παιδιά τους.

Οι μαθητές με τους καθηγητές τους έφθασαν στην πόλη, ενώ ο διευθυντής του σχολείου βρήκε λεωφορείο για να μεταφερθεί μόνο την βολιώτικη μαθητική αποστολή με απευθείας δρομολόγιο από την Αθήνα στον Βόλο, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού και την καραντίνα στην οποία τέθηκαν πολλές ιταλικές επαρχίες, οι γονείς θορυβημένοι, ζήτησαν να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στο Βόλο. Οι συνοδοί καθηγητές, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ Σωκράτη Σαβελίδη, κινητοποιήθηκαν και με μεγάλο κόπο κατάφεραν και βρήκαν εισιτήρια επιστροφής.

Μιλώντας στο magnesianews.gr, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καραφέρης ανέφερε πως οι μαθητές επέστρεψαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους τα ξημερώματα. «Όλα κύλησαν ομαλά. Τα παιδιά έφτασαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους. Δεν ασθενεί κανένα παιδί. Περιμένουμε να εξομαλυνθούν τώρα τα πράγματα, να ρίξουμε τους τόνους και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του σχολείου.

Αναφορικά με αντιδράσεις κάποιων γονέων, που επιθυμούσαν να τεθούν σε καραντίνα τα 11 παιδιά, ο κ. Καραφέρης σημείωσε πως με τους γονείς υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος και συνεννόηση, ενώ σημείωσε πως αρμόδιο για να δώσει περαιτέρω οδηγίες, εφόσον χρειαστούν, είναι το Υπουργείο Παιδείας. Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου επανέλαβε, τέλος, πως κανένα από τα παιδιά δεν νοσεί και υπογράμμισε πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι για το θέμα.

Την ίδια στιγμή, ορισμένοι γονείς του 5ου Γυμνασίου Βόλου και του 2ου Ν. Ιωνίας ζητούν να μπουν σε καραντίνα και Ιταλοί μαθητές που βρίσκονται στον Βόλο, καθώς ταξίδεψαν από την Ιταλία, όταν εμφανίστηκε ο ιός.

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Βόλου με έγγραφό της προς τη Δευτεροβάθμια κατέθεσε τα ερωτηματικά της σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων ασφαλείας, έγγραφο το οποίο η Διεύθυνση προώθησε και στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απαντήσεις. Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μεταφέρει κάθε αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.