Βόλος: Καταστράφηκαν οι επιχειρηματίες από τα νεκρά ψάρια

Τα πλάνα που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters κάνουν το γύρο του κόσμου κι δείχνουν τις διαστάσεις του προβλήματος.

Πίσω από αυτή τη θάλασσα νεκρών ψαριών στα νερά του Παγασητικού, η σήμανση σε παραλίες που γέμιζαν από κόσμο, οι ναυαγοσώστες που δέχονται ερωτήσεις από ντόπιους και τουρίστες και τα ξεσπάσματα καταστηματαρχών που ευελπιστούσαν αυτές τις ημέρες να μην έχουν ελεύθερη καρέκλα στα μαγαζιά τους.

Μετά τις περσινές φονικές κακοκαιρίες που πλήγωσαν, ξεσπίτωσαν κι άφησαν ανοιχτές πληγές στη Θεσσαλία, ήρθε μια νέα οικολογική καταστροφή να ανατρέψει δεδομένα και να φέρει σε πολλούς τα πάνω – κάτω.

Άδειες και έρημες οι περισσότερες παραλίες στον Βόλο και στο Πήλιο. Εκεί που άλλοτε κυμάτιζαν γαλάζιες σημαίες, συνεργεία του δήμου να τοποθετούν ειδικές κορδέλες και την απόφαση για απαγόρευση της κολύμβησης.

Το μπάνιο απαγορεύεται από την παραλία της Αγριάς στα ανατολικά, μέχρι εκείνη του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά.

Η ζωή στον Βόλο έχει αλλάξει μετά την οικολογική καταστροφή και πολλοί προσπαθούν να βρουν λύση, για να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι κόντρες ανάμεσα στον δήμο του Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζονται για τις ευθύνες πίσω από την καταστροφή.

Η Περιφέρεια υποστηρίζει ότι, με βάση τις μετρήσεις, μπορεί να δοθεί άδεια ακόμα και αύριο στους κολυμβητές να μπουν στη θάλασσα με το δήμο να τους καλεί να μη βιαστούν και τους επιστήμονες να εμφανίζονται εξίσου επιφυλακτικοί.

Οι Αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απομακρύνουν τους 270 τόνους νεκρών ψαριών με κυβερνητικό κλιμάκιο να βρίσκεται από χθες στην περιοχή για να αποτιμήσει την περιβαλλοντική καταστροφή.

Τα προβλήματα και οι αντιπαραθέσεις στον Βόλο συνεχίζονται με τα τελευταία πλάνα από drone να δείχνουν πως ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι την επίλυση των προβλημάτων και την επιστροφή στην ομαλότητα.