Βόλος: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 11χρονου

Σε ιατρικό λάθος αποδίδει το θάνατο του 11χρονου Παναγιώτη η οικογένεια του στο Βόλο. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι ο νεαρός πέθανε από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Φίλοι, συγγενείς και οικογένεια συγκεντρώθηκαν σήμερα στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, για να πούνε το τελευταίο αντίο στον άτυχο 11χρονο.

Ο θείος του παιδιού μιλώντας στην κάμερα του Star, καταγγέλλει πως οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου δεν έδωσαν σημασία στο άτυχο αγόρι και δεν διέγνωσαν πως είχε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

«Το παιδί πήγε από αδιαφορία των γιατρών. Οι γιατροί έπρεπε να έχουν διαγνώσει το πρόβλημα του παιδιού. Ένα παιδί 11 χρονών δεν μπορεί να χάνεται έτσι μέσα στο Νοσοκομείο στα χέρια των γιατρών».

Πηγές από το νοσοκομείο Βόλου αναφέρουν ότι το ιατρικό πρωτόκολλο τηρήθηκε στο ακέραιο. Δόθηκε υψηλή δόση αντιβίωσης, ενώ η φαρμακευτική αγωγή κάλυπτε την πιθανότητα ακόμα και μηνιγγοεγκεφαλίτιδας.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η αιτία θανάτου είναι η «πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα». Μάλιστα, οι ειδικοί αμέσως μετά τη διάγνωση, προχώρησαν σε χημειοπροφύλαξη.

Θλίψη στον Βόλο: Εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα του 11χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει επιπλέον εξετάσεις, οι οποίες στάλθηκαν στο κέντρο αναφοράς μηνιγγίτιδας για να διερευνηθεί το στέλεχος του ιού, που την προκάλεσε. Το πρωτοδικείο Βόλου έχει διατάξει έρευνα.

Το χρονικό της υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν το παιδί παρουσίασε υψηλό πυρετό. Οι γονείς κάλεσαν παιδίατρο, ο οποίος τους σύστησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Ο Παναγιώτης εισήχθη την Τρίτη τα ξημερώματα, και ενώ οι εξετάσεις έδειξαν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, 24 ώρες μετά ο μικρός έπεσε σε κώμα. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης σχεδόν επί μία ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025
«Θρίλερ» με την εξαφάνιση γνωστής εικαστικού – Το κύκλωμα με τα κρυπτονομίσματα και η εταιρεία «φάντασμα» στην Πολωνία
15 Μαρτίου, 2025
Πόρτο Ράφτη: Τρόμος στα χέρια διαρρηκτών για δύο ηλικιωμένους – «Μη μιλήσεις καθόλου, αλλιώς σε σφάξαμε»
15 Μαρτίου, 2025
Βρέθηκε ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
15 Μαρτίου, 2025
Λάρισα: Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης – Του επιτέθηκαν γιατί φορούσε μπλούζα ομάδας
15 Μαρτίου, 2025
Οργισμένος ιερέας έδιωξε πιστό από εκκλησία της Αθήνας επειδή χτύπησε το κινητό του
15 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης για Moody’s: Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που προσελκύουν επενδύσεις
15 Μαρτίου, 2025