Ακόμη και πιο αυστηρό lockdown πριν τα Χριστούγεννα

Αγωνία στην κυβέρνηση. Τήρηση των μέτρων ή πιο αυστηρό lockdown το δίλημμα προς τους πολίτες.

Έκδηλη η αγωνία σε κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας αλλά και μια μικρή ακτίδα αισιοδοξίας για πτώση των κρουσμάτων σταθερά σε 3ψήφια νούμερα, κάτι που θα αντικατοπτριστεί στη συνέχεια και στον αριθμό των διασωληνωμένων στις Μ.Ε.Θ..

Προϋπόθεση για αυτό η αυστηρή τήρηση των μέτρων ως την Πρωτοχρονιά.

Εάν μέσα στην εβδομάδα δεν δούμε σταθερή κάμψη, τότε αυτό θα σημαίνει ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά αυστηρά και τότε θα πρέπει να επανασχεδιαστεί ο οδικός χάρτης ως τις 7 Ιανουαρίου, δηλώνει με νόημα συνομιλητής του Πρωθυπουργού, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Click away και «ρεβεγιόν» τα μεγάλα «αγκάθια»…

Το βλέμμα της στραμμένο στις δραστηριότητες που έχουν ανοίξει από χτες έχει η κυβέρνηση και ειδικά στο click away.

Η πρώτη ημέρα εφαρμογής κρίθηκε ικανοποιητική αλλά ο κίνδυνος εκτροχιασμού όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα είναι μεγάλος.

Αν δούμε εικόνες συνωστισμού θα κλείσουμε αμέσως, έχει προειδοποιήσει ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι είναι συνεχής με τους λοιμωξιολόγους και εφόσον κρούσουν καμπανάκι κινδύνου, αμέσως θα δώσει το σήμα να τερματιστεί η παραλαβή από το κατάστημα.

Αυτό που προβληματίζει επίσης την κυβέρνηση και τους ειδικούς είναι το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» – ή για να ακριβολογούμε… τραπέζι – με τους επιστήμονες να τα χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την μεταφορά του κορονοϊού σε μεγαλύτερους σε ηλικία.

Μόνο μία σταθερή ομάδα συγγενών και φίλων στο σπίτι, πάντα με όριο τα 9 άτομα, μπορεί να συγκρατήσει τη διασπορά, διαμηνύουν και προειδοποιούν ταυτόχρονα οι ειδικοί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν και καταστήματα περιποίησης νυχιών

Το πως θα λειτουργήσουν από σήμερα τα κομμωτήρια θα καθορίσει και το άνοιγμα ή μη και των χώρων για την περιποίηση νυχιών. Παρότι εκεί είναι πιο στενή η επαφή με τον πελάτη, θεωρείται ότι με αυστηρά μέτρα προστασίας θα μπορούσε να λειτουργήσει και αυτός ο τομέας.

Για τα ινστιτούτα αισθητικής ο δρόμος φαίνεται ότι είναι ακόμη μακρύς.

«Κλειδί» η επαναξιολόγηση στις 4 Ιανουαρίου

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στις γιορτές, ημερομηνία – ορόσημο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 7 Ιανουαρίου είναι η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Τότε θα γίνει η επαναξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας και θα αποφασιστεί εάν μπορούν, σε πρώτη φάση να ανοίξουν καταρχήν τα δημοτικά και στη συνέχεια να πάρουν σειρά γυμνάσια και λύκεια, καφέ και εστιατόρια.