«Βόμβα» Αλέξη Μητρόπουλου για τα αναδρομικά! (video)

Αύριο Παρασκευή ή τη Δευτέρα θα δημοσιευθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά, σύμφωνα με τον καθηγητή εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο, που πέταξε τη «βόμβα»: «Να δούμε αν υπάρχουν αναδρομικά».

«Η κυβέρνηση δεν έχει υπολογίσει κονδύλι. Πρώτο αυτό. Σαν σήμερα πέρυσι είχαν βγει οι αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια. Η προηγούμενη κυβέρνηση έσπευσε και προέβλεψε τα κονδύλια και τα κατέβαλε στο τέλος του χρόνου. Αρα η σημερινή κυβέρνηση ή έχει ενημέρωση εκ των έσω ή πάει προστατευτικά για την επόμενη χρονιά. Ασφαλέστερα εκφράζει την κυβέρνηση ο κύριος Μηταράκης, ο οποίος είπε ότι το 2019 δεν το βλέπει να καταβάλλονται.

Αύριο ή τη Δευτέρα δημοσιεύονται οι τελικές αποφάσεις του ΣτΕ. Το ότι πρέπει να πάρουν λεφτά είναι αυτονόητο με τόσα που έχουν χάσει» είπε μιλώντας στο Open TV ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Οσον αφορά στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ που άνοιξε για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, προέτρεψε τους συνταξιούχους να μην σπεύσουν να υποβάλλουν τα εκκαθαριστικά. «Έστειλε το υπουργείο επανυπολογισμένες συντάξεις, όμως με τα ποσοστά αναπλήρωσης, τα οποία έκρινε αντισυνταγματικά το ΣτΕ. Ως εκ τούτου τα εκκαθαριστικά είναι λάθος» τόνισε.