Νοvartis: Εμβάσματα σε κοινό λογαριασμό της Ε. Ράικου με τον σύζυγό της – «Αισθάνθηκα “συμβόλαιο θανάτου” από τον Παπαγγελόπουλο» – Τι απαντά ο ίδιος

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis, καθώς η κυρία Τουλουπάκη, απέστειλε έγγραφα που αφορούν εμβάσματα της Novartis σε κοινό λογαριασμό της Ελένης Ράικου με τον σύζυγό της.

Κατά το ενημερωτικό σημείωμα που διαβίβασε στην Προανακριτική Επιτροπή η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς, στις 15/12/2008 η Novartis καταθέτει 1.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της εισαγγελέας Εφετών.

Στις 27/9/2010 από τον ίδιο λογαριασμό της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας πιστώνονται άλλα 1.000 ευρώ στον Λ. Καρνέση.

Επίσης, στις 19/2/2014 σε λογαριασμό που διατηρεί ο σύζυγος της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στην τράπεζα Eurobank, η φαρμακευτική Αstellas Pharmaceuticals καταθέτει 3.000 ευρώ.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλουν Τουλουπάκη

O βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης φέρεται να ανέφερε πως η κυρία κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάππας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου φέρεται να είπε πως η ενέργεια της κυρίας Τουλουπάκη δεν είναι ούτε απλή αμέλεια ούτε αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας, πρότεινε την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

«Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου από τον Παπαγγελόπουλο»

Το νήμα της δικαστικής έρευνας για τη υπόθεση Novartis έπιασε από την αρχή η Ελένη Ραίκου στην κατάθεση της, εμφανίζοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να την πιέζει προκειμένου να αποστείλει την υπόθεση στην Βουλή αν και δεν υπήρχαν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Με τις έως τώρα πληροφορίες, η κ. Ράικου κατήγγειλε “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος της και  “κοινή εκβίαση» από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο είπε ότι η ίδια τον αποκάλεσε “Ρασπούτιν”, όταν βγήκε η είδηση περί κύκλων της.

Αναρωτήθηκε μάλιστα, πως είχε τη στήριξη της τότε κυβέρνησης. «Ειλικρινά απορώ πως τον στήριζε η τότε κυβέρνηση. Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό που απορούσα πως τον στηρίζει η τοτε κυβέρνηση, έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους. Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες και πρόσθεσε: «Μπροστά σε όσα εχει κανει ο Παπαγγελόπουλος σε αυτην την επιτροπή θα ακούσετε μονο το 1% όσων εκανε».

«Δεν πηγαίναμε σπίτια μας ούτε τα Σαββατοκύριακα», φέρεται να είπε και συμπλήρωσε: «Τον Φεβρουαρίο 2017 με επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Παπαδάκου και ρωτούσε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι δημοσιογράφοι δεν είχαν ρωτήσει κάτι τέτοιο, καθώς η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο. Η Παπαδάκου μου είπε όμως πως …υπάρχουν. Μετά με πήρε κι ο Παπαγγελόπουλος. Ρωτούσε τα ίδια. Η Παπαδάκου με ξαναπήρε τον Μάρτιο. Ρωτούσε τα ίδια. Όταν της είπα πως δεν υπάρχει κάτι μου είπε πως “για Βενιζελο και Πικραμμένο δεν βγαίνει κάτι”; κι άρχισε να μιλά για offshore Παναγιωτάκη (σ.σ. ο Διονύσης Παναγιωτάκης) και Βενιζέλου. Εξεπλάγην και της ζήτησα τα στοιχεία. Αν τα έχει να τα φέρει. “Φεύγω τώρα να στα φέρω”. Την κράτησα μετά και της ζήτησα τα στοιχεία. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε. Λίγες ημέρες μετά με πήρε ο Παπαγγελόπουλος. “Ακόμα να στείλεις τη δικογραφία στη Βουλή”; “Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής” απάντησα. “Κάτσε και θα δεις” είπε. Αισθάνθηκα πως εκβιάζομαι. Κοινή εκβίαση».

Σε άλλο σημείο, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Κάποιος Ανδρικόπουλος δημοσιογραφος από το Ντοκουμέντο τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι  η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. Κατάλαβα τότε, πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου, επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αιστάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα οτι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου απο Παπαγγελόπουλο».

Η κ. Ράικου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατέθεσε πως μετά την άρνησή της να ενδώσει και να στείλει φάκελο για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να έχει στοιχεία, ξεκίνησε πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων εναντίον της. Όπως φέρεται να είπε, τα πειθαρχικά αποσκοπούσαν να κάμψουν το δικαστικό της φρόνημα για να τη διώξουν από το Σώμα. «Επί 2,5 χρόνια έδινα εξηγήσεις και καταθέσεις στον Άρειο Πάγο» είπε σύμφωνα με πηγές από την Επτροπή και πρόσθεσε: «Στις 10.11.17 με καλεσε ο προϊστάμενος μου στο τμήμα δικαστικών συνδρομών και μου ειπε πρεπει να με αλλαξει για το δικό μου καλό. Του είπα “κατάλαβα σας πήρε ο Παπαγγελόπουλος» χαμογέλασε και μου απάντησε «δεν θα έκανα το χατήρι κανενός, αλλα ειναι για το καλό σου».

Συνέχισε δε, λέγοντας πως «το 2018 μου εκανε πειθαρχικό η Δημητρίου, για ποιο λογο ειχα ολοκληρώσει γρήγορα δικογραφίες. Τον Οκτώβριο του 2018 είδα δημοσίευματα στις εφημερίδες “Νέα Σελίδα” και “Κόντρα” που ανέφεραν τον σύζυγο μου ως “πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο Νοβάρτις”. Παρόμοια πράγματα είχε πει και η Γιαννα Παπαδάκου στο ραδιόφωνο “στο κοκκινο”». Οι εφημερίδες ανακάλεσαν με δημόσιες επανορθώσεις».

Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής, η κ. Ράικου αναφέρθηκε στις έρευνες που είχε κάνει  σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και στην διερεύνηση των καταγγελιών για offshore  του επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διερεύνηση που είχε ως αποτέλεσμα ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια offshorem ούτε εμβάσματα από την Novartis προς τον κ. Παναγιωτάκη. «Έψαξα τράπεζες. Από Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ. ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη. Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα Novartis ήταν 118 εκατ. ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες, κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από Δημόσιο για να διερευνήσουμε σχέσεις με Novartis. Στείλαμε έγγραφο και στην ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. Έψαξα ειδικά τον κ. Παναγιωτάκη όμως είχα κατηγορηματική άρνηση. Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν».

Παπαγγελόπουλος για Ράικου: Εκτίθεται και βουλιάζει πιο βαθιά στον βούρκο της

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της, η κα Ράϊκου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της», σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει», προανήγγειλε.