“Βόμβα”: Γιος υπουργού σπούδαζε με χρήματα της Novartis

Νέα δεδομένα φέρνει στο φως της δημοσιότητας κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά με την υπόθεση «Novartis». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Kontra news, το FBI κάνει λόγο για σπουδές γιου υπουργού στις ΗΠΑ με χρήματα της Novartis.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν πράκτορες του FBI ξεκίνησαν να ψάχνουν την πηγή χρημάτων με τα οποία πληρώνονταν τα δίδακτρα γιου υπουργού σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Οι πληροφορίες λένε πως όταν επισκέφθηκαν το πανεπιστήμιο ενημερώθηκαν πως ο τροφοδότης λογαριασμός ήταν σε ελβετική τράπεζα.

Τότε οι πράκτορες του FBI επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελβετία και διαπίστωσαν, ύστερα από έρευνες, πως στον εν λόγω τραπεζικό λογαριασμό, είχαν μπει χρήματα από τη Novartis και από αυτόν πληρώνονταν τα δίδακτρα στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο.

Με αυτό τον τρόπο το FBI είχε δέσει έναν μέρος των παράνομων μεθόδων που χρησιμοποιούσε η Novartis για να προωθεί τα προϊόντα της.

Στο δικαστικό χώρο υπάρχουν υπόνοιες ότι οι πληροφορίες για τον λογαριασμό του υπουργού, υπήρχαν στο στικάκι που έδιναν οι Αμερικανοί πράκτορες στη Βιένη σε Έλληνες δικαστές το 2018 και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, αρνήθηκε να το πάρει.

Στην Αμερική ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως η Novartis είναι πολύ κοντά σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη, το οποίο σημαίνει πως θα αποδεχθεί την ενοχή της.

* Περισσότερα στην εφημερίδα Kontra news που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 01/12/2019