«Βόμβα» Κωστίδη για ελληνοτουρκικά: Ανησυχώ! Προετοιμάζεται δόγμα για να εφαρμοστεί

Σε… ατάκα που θα συζητηθεί προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο δημοσιογράφος και «ειδικός» σε θέματα Τουρκίας, Μανώλης Κωστίδης.

Στην καθιερωμένη του παρέμβαση στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στον ΣΚΑΪ, ο Μ. Κωστίδης έκανε λόγο για «δόγμα, που ετοιμάζεται να εφαρμοστεί», εκφράζοντας ταυτόχρονα της ανησυχία του.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Ανησυχώ, πολλές φορές αποφεύγω να το λέω… Υπάρχουν προετοιμασίες για γεγονότα. Βλέπουμε τον Ερντογάν να δίνει το δόγμα, το οποίο ετοιμάζεται να εφαρμοστεί. Τις κινήσεις αυτές θα της δούμε το επόμενο διάστημα, αν δεν γίνει κάποια διπλωματική κίνηση».

Ερντογάν – Τουρκία: Έτσι «σβήνει» την Κρήτη (χάρτες ντοκουμέντο)

Δεν σταματάει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τη συμφωνία για τη Λιβύη στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στην Ελλάδα τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ «μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

Σύμφωνα με την hurriyet, ο Ερνογάν ανέφερε τα εξής: «Επειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως ο Ερντογάν «σβήνει» την Κρήτη: