«Βόμβα»: Μας ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών για χάρη της Τουρκίας;

“Αναφέρεται πως η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ελλάδα σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου τα οποία από τη δεκαετία του 1960 εξόπλισε και εγκατέστησε στρατό. Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η κυβέρνηση της Μέρκελ ζητάω από την Ελλάδα να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά.

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που βγαίνει στην Ελλάδα ανέφερε πως “Η Γερμανία ασκεί πιέσεις του Μητσοτάκη για να αποσύρει το στρατό από τα νησιά”, γράφει η τουρκική, προσκείμενη στον Ερντογάν, εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

“Τα νησιά τα οποία βάση του διεθνούς δικαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Σελαμί Κουράν δήλωσε πως η Τουρκία σε αυτό το θέμα διαθέτει βήματα που μπορεί να κάνει και είπε τα εξής: “Για τον αφοπλισμό αυτών των νησιών πρέπει επίσημα να δοθεί διορία στην Ελλάδα. Την διορία αυτή την καθορίζει το κράτος. Αν παρά την ολοκλήρωση της διορίας δεν υπάρξει κάποιο απτό βήμα από την Ελλάδα για την επιστροφή στο αποστρατικοποιημένο status, τότε η Τουρκία, στα πλαίσια του άρθρου 51 του χάρτη του ΟΗΕ, μπορεί να θέσει στην επικαιρότητα, το δικαίωμα της για ατομική νόμιμη άμυνα λόγω απευθείας απειλής”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παύλος Κοντογιαννίδης: «Στην ουσία οι άνδρες παραμένουμε να είμαστε αρσενικά σοβινιστικά γουρούνια»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Ρωσία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χανιά: Σφοδρό τροχαίο με μικρό βαν και μοτοσικλέτα – Τραυματίας ο οδηγός της μηχανής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τρόμος στο Κερατσίνι: 42χρονος το έσκασε από το ψυχιατρείο, επέστρεψε σπίτι του & απείλησε τη μητέρα του
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΚΚΕ: Με αφορμή και την εκλογή του ΠτΔ εξελίσσεται το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι υπέρ των θεσμών του διεφθαρμένου κράτους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025