«Βόμβα» Πλακιωτάκη για προκλήσεις Τούρκων: «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε»

Για τις τουρκικές προκλήσεις, το μνημόνιο Τουρκίας και Λιβύης αλλά και το προσφυγικό, μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή πολύ στενά τις εξελίξεις», δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Ναυτιλίας, ερωτηθείς σχετικά με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «ξεδιπλώνεται σιγά σιγά».

«Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και απαριθμώντας τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην αυτονομία που εξασφαλίζει για τη χώρας μας ο αγωγός Eastmed, αλλά και στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας που οδηγούν στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας.

Ενδεικτικά ανέφερε σχετικά τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού τις επόμενες μέρες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Παρίσι.

«Αν κληθούμε να παρέμβουμε, θα παρέμβουμε», τόνισε ερωτηθείς για τις ολοένα και αυξανόμενες παρενοχλήσεις Ελλήνων ψαράδων από Τούρκους.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι, «παρακολουθούμε πολύ στενά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενεργώντας σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο», αναφερόμενος τόσο στη διπλωματική κινητικότητα από τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ, όσο και στις ενισχύσεις των περιπολιών του Λιμενικού Σώματος στο ανατολικό Αιγαίο, κάτι που όπως είπε, ενισχύει αποτρεπτικά τη φύλαξη της πατρίδας μας».

«Το Λιμενικό είναι σε ετοιμότητα 24ώρες το 24ώρο», τόνισε.

«Η συμφωνία δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και έχει καταδικαστεί από τους πάντες», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, για να παρατηρήσει ότι αφού ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει τη συμφωνία, «έχει επιτευχθεί η διπλωματική απομόνωση».

«Η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι δε μένουμε μόνο στη διπλωματική καταδίκη, αλλά προχωράμε και σε κινήσεις, όπως η δημιουργία του αγωγού Eastmed», συμπλήρωσε.

«Η μείωση των ροών οφείλεται στις καιρικές συνθήκες», παρατήρησε ο Γ.Πλακιωτιάκης σχετικά με την μείωση των αφίξεων αιτούντων άσυλο στα ελληνικά νησιά και κατηγόρησε την Τουρκία ότι, «Τουρκία συνεχίζει να μην τηρεί τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ».

«Η ανταπόκριση των Τούρκων το τελευταίο διάστημα ήταν μηδενική, όμως τις τελευταίες μέρες έχουν υπάρχει μία σχετική ανταπόκριση», ανακοίνωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές κατηγορίες προ το Λιμενικό Σώμα ότι βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες, διέψευσε και επανέλαβε ότι, «η Τουρκία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τον για να αποκομίσουν γεωπολιτικά, πολίτικά, ακόμα και οικονομικά οφέλη».