ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Εμβόλιο AstraZeneca © AP Photo/Vadim Ghirda

«Βόμβα» στην Ελλάδα: «Δεν πρέπει να εμβολιαστούν οι 30αρηδες με AstraZeneca»

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε τον εμβολιασμό όσων ανήκουν στην ηλικακή ομάδα 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι έχουν πολύ σοβαρές ενστάσεις.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η λοιμωξιολόγος, Αθηνά Λινού, η οποία μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, τόνισε πως είναι τελείως εσφαλμένη κίνηση η απόφαση εμβολιασμού της συγκεκριμένης ηλικακής ομάδας.

«Όταν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι αν υπάρχει κίνδυνος από το AstraZeneca είναι στις νεότερες γυναίκες, αυτό είναι ένα λάθος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού, αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών στους 30ρηδες. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι λάθος ότι άνοιξε το AstraZeneca για την ηλικία 30-40, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το να εμβολιαστούν άμεσα οι 50-60…».

«Βέβαια ο κίνδυνος δεν εξαλείφεται ποτέ και μειώνεται περαιτέρω αν τηρούνται μέτρα αποστάσεων, μάσκες και πολλά test αξιόπιστα οπότε με όλα αυτά θα τα καταφέρουμε μέχρι να έρθει η στιγμή να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα πιο πολλά από τα μέτρα είναι αξιόλογα και θα βοηθήσουν», υπογράμμισε η κ. Λινού.

-Ad-