Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης – Έσπασαν τζάμια από το ωστικό κύμα

Ντοκουμέντο από τη στιγμή του τρομοκρατικού χτυπήματος με έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου, ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας βλέπει το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει τον κρότο που τρόμαξε τους κατοίκους αλλά και όσους τύχαινε να βρίσκονταν κοντά σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πριν από την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Στις 00:48 άγνωστος κάλεσε στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και προειδοποίησε για τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας. Αμέσως μετά ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα, με το οποίο οι βομβιστές ειδοποίησαν ότι είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, απέναντι από το υπουργείο, έξω από κεντρική τράπεζα.

Στη 1:00 οι Αρχές είχαν αποκλείσει εντελώς το σημείο ενώ στις 1:03 οι βομβιστές κάλεσαν και στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για να ενημερώσουν για το χτύπημα. Στη 1:29 ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν σε σακίδιο κρεμασμένο σε κάγκελο έξω από την τράπεζα εξερράγη με εκκωφαντικό κρότο.