Lockdown ή «ελεύθεροι»: Αυτό εισηγήθηκε ο Τσιόδρας στον Μητσοτάκη για τα Χριστούγεννα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσίασε την Παρασκευή στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις αναλύσεις των στοιχείων της προηγούμενης εβδομάδας και συνέστησε «πολύ φειδωλές κινήσεις» στο άνοιγμα της αγοράς τις γιορτές.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην τελευταία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε την Παρασκευή για την εκτίμηση της κατάστασης, ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε και κάποια ελπιδοφόρα στοιχεία, όπως είναι ο ρυθμός αναπαραγωγής (Rt) της λοίμωξης, ο οποίος εκτιμάται ότι σε όλη την επικράτεια βρίσκεται σε επίπεδα κάτω της μονάδας, γεγονός που δείχνει ότι η πανδημία έχει φθίνουσα τροχιά, αφού κάθε διαπιστωμένο κρούσμα μεταφέρει τη νόσο σε λιγότερο από έναν ακόμη.

Ωστόσο, οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και η κυβερνητική ηγεσία επιμένουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή σπουδή στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η μεγάλη ένταση και η υψηλη ανθεκτικότητα, εξάλλου, τις οποίες εμφανίζει το δεύτερο και πολύ φονικότερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, που επιμένει παρά ης τέσσερις εβδομάδες που διαρκεί ήδη το νέο lockdown, αποτελούν πηγή προβληματισμού για τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχου.

-Ad-