«Βόμβα» των New York Times – Ρώσοι στρατιωτικοί συζητούν τη χρήση πυρηνικών

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ένα πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται πηγές Αμερικάνων αξιωματούχων οι οποίοι υποστηρίζουν πως Ρώσοι στρατιώτες συζήτησης τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ανώτεροι Ρώσοι στρατιωτικοί συνομίλησαν πρόσφατα για να οργανώσουν πώς και πότε η Μόσχα θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των New York Times, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συμμετείχε στις συνομιλίες.

Η διαρροή μιας τέτοιας συνομιλίας, έχει προβληματίσει την Ουάσιγκτον, καθώς όπως φαίνεται οι απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών μπορεί να μην είναι λόγια του αέρα.

Ωστόσο, Αμερικάνοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι μεταφέρουν πυρηνικά ή ότι λαμβάνουν μέτρα για την προετοιμασία κάποιου χτυπήματος.

Ο Τζιν Φ. Κίρμπι, στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διαρροή αυτής της πληροφορίας.

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο εκτιμά ότι η Ρωσία έχει απόθεμα περίπου 2.000 πυρηνικών όπλων, τα οποία είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν σε καμία μάχη.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η χρήση πυρηνικού όπλου, για πρώτη φορά μετά από 75 περίπου χρόνια, θα άλλαζε ολοκληρωτικά την μορφή του πολέμου. Ακόμη και μια μικρή πυρηνική έκρηξη θα προκαλούσε χιλιάδες θανάτους και να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις γης.

Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μοναδικός αρμόδιος που θα αποφασίσει αν θα γίνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε εργοστάσιο με ανακυκλώσιμα υλικά- Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
2 Οκτωβρίου, 2024
Μειωμένη η τιμή ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια Οκτωβρίου – Δείτε αναλυτικά τα τιμολόγια
2 Οκτωβρίου, 2024
Ο Απόστολος Λύτρας για την απόφαση περί παύσης καθηκόντων για έξι μήνες: Θα ασκήσω έφεση, έχω 12 συνεργάτες και συνεχίζω κανονικά
2 Οκτωβρίου, 2024
54χρονη βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της στα Χανιά
2 Οκτωβρίου, 2024
Αγρίνιο: Εκρηκτικός μηχανισμός σε προαύλιο δημοτικού σχολείο
2 Οκτωβρίου, 2024
Νίκος Κοτζιάς: Τι συνέβη στον Σύριζα;
2 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε πως τη βίασε 16χρονος – Συνελήφθη ο ανήλικος
2 Οκτωβρίου, 2024
Αυτόπτης μάρτυρας ξυλοδαρμού 14χρονης: Το παιδί χτυπήθηκε με κινήσεις που έδειχναν εμπειρία – Τι είπε για τον ενήλικο με το τατουάζ
2 Οκτωβρίου, 2024
Κυψέλη: Αρχίζει η δίκη για τη Φαίη Μπακογιώργου – Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
2 Οκτωβρίου, 2024
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν έχω μιλήσει με τον Απόστολο Λύτρα, οφείλει εξηγήσεις στην οικογένεια και στα παιδιά του
2 Οκτωβρίου, 2024