“Βόμβα” από Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την Ελλάδα

Η Τουρκία είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία για καθορισμό θαλάσσιας δικαιοδοσίας και με την Ελλάδα όπως εκείνη που υπέγραψε με τη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι τέτοια συμφωνία είναι έτοιμοι να υπογράψουν με όλους πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε συγκεκριμένα «στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε παρόμοια συμφωνία (όπως με τη Λιβύη) για καθορισμό της θαλάσσιας δικαιοδοσίας με όλους και ιδιαίτερα με την Ελλάδα, πλην του Ε/κ τομέα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε οτι η Τουρκία είναι «υπέρ του δίκαιου διαμοιρασμού μέσω διαλόγου και διπλωματίας, φτάνει να μην προσπαθούν να μη γίνεται προσπάθεια αποκλεισμού της Τουρκίας».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας με τη Λιβύη έχουν αλλάξει οι ισορροπίες ωστόσο δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ισορροπίες μόνο υπέρ τους και εναντίον άλλων. Ανέφερε ακόμη ότι «κάποιες χώρες αυτή τη στιγμή αντιδρούν επειδή είναι εναντίον της Λιβύης».

«Αλλά έρχονται και μας λένε για το υπόμνημα που υπογράψαμε με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλάσσιας δικαιοδοσίας ότι είναι ικανοποιημένοι, ότι κέρδισαν περισσότερο στο θέμα της υφαλοκρηπίδας. Μακάρι αυτές οι χώρες να πουν και δημοσίως αυτά που μας λένε και πίσω από τις κλειστές πόρτες», ανέφερε.

Με πληροφορίες από star

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρήκε νέα δικηγόρο μετά τα δις ισόβια
19 Μαρτίου, 2025
«Νίκη»: Μήνυση για βίντεο που προβάλλεται στην Εθνική Πινακοθήκη
19 Μαρτίου, 2025
Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ για άρθρο Μαριά: «Ντράπηκαν και τα fake news»
19 Μαρτίου, 2025
ΝΔ: Τελικά θέλει το ΠΑΣΟΚ να δει τον Τριαντόπουλο στον φυσικό του δικαστή, όπως επιτακτικά ζητούσε;
19 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Δένδια με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στο ΥΠΕΘΑ
19 Μαρτίου, 2025
Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος
19 Μαρτίου, 2025
Σε εξέλιξη η συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι
19 Μαρτίου, 2025
Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ
19 Μαρτίου, 2025
ΔΥΠΑ: Απαραίτητη η ενεργοποίηση των προπληρωμένων καρτών για πρόσβαση σε επιδόματα και παροχές
19 Μαρτίου, 2025
Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο αδερφός του 19χρονου κατηγορούμενου αναίρεσε την αρχική του κατάθεση
19 Μαρτίου, 2025