Βορίδης για διορισμούς διοικητών στα νοσοκομεία: «Ποιους να βάλουμε, τους ξένους;»

Συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση, η οποία ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των διοικητών των νοσοκομείων από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Η κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική για την εικόνα των νέων διοικητών και τη σχέση τους με το αντικείμενο της διοίκησης που καλούνται να ασκήσουν.

Κεντρικό πρόσωπο αποτέλεσε ο 80χρονος Κώστας Πατέρας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε πως θα τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ μετά τις αντιδράσεις το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε και έγινε δεκτή η παραίτησή του.

Σήμερα, ο κ. Πατέρας τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Παρακάλεσα τον κ. Πρωθυπουργό, όταν θα γίνει εξουσία και αν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Τρίκαλα να μου δώσει μία από αυτές τις δύο θέσεις».

«Συμφώνησε» όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αντάλλαγμα την «δύναμη» που είχε στην περιοχή ο εν λόγω κομματάρχης. Το «αντάλλαγμα» όπως περιέγραψε ο ίδιος θα ήταν να επιστρέψει στη Ν.Δ. γιατί είχε προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ και είχε «πάρει χιλιάδες σταυρούς, είχα μια δύναμη, έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα».

Το γραφείο του Πρωθυπουργού με κάλεσε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Και έγινε το ραντεβού αυτό στο οποίο όπως ο ίδιος παραδέχθηκε είπε ο Κ. Πατέρας όπου ζήτησε τις δύο θέσεις: «Θα γυρίσω πίσω κ. Πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε την βοήθειά μου και αν έχετε την ευγενή καλοσύνη και θέλετε δώστε μου μια από αυτές τις δύο θέσεις».

Βορίδης: «Ποιους να βάλουμε, τους ξένους;»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σχολίασε την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του OPEN, ο δημοσιογράφος ανέφερε στον κ. Βορίδη ότι από πλευράς αντιπολίτευσης η κριτική επικεντρώνεται στο «διορισμό ημετέρων» και πως η ΝΔ υποστήριζε προεκλογικά πως «αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρξει».

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης απάντησε «Ποιους να βάλουμε, τους ξένους; Τους ξένους να βάλουμε;».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: