Βορίδης: Κανένας διάλογος με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες

Οι εικόνες που έρχονται από την Αγία Σοφία, καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα του Ερντογάν και την περιφρόνησή του σε παγκόσμιες πολιτιστικές αξίες και χριστιανικά σύμβολα, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας, «αυτή είναι η ταυτότητα του τουρκικού κράτους και του Ερντογάν»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στις τελευταίες συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας, ήταν επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα. Τελευταίο παράδειγμα η «ψευδο- NAVTEX» στο Καστελόριζο η οποία επί της ουσίας ακυρώθηκε από την αποφασιστική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι η απειλή παραμένει και η αναδίπλωση της Άγκυρας είναι μια κίνηση τακτικής καθώς η επιδίωξη της Τουρκίας είναι να γίνει ο «τροχονόμος της περιοχής» και η ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία, ο κ. Βορίδης απάντησε κατηγορηματικά ότι διάλογος κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει. «Πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι διάλογος μπορεί να γίνει μόνο για την υφαλοκρηπίδα», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης. Επεσήμανε όμως ότι καλό είναι να υπάρχουν άτυποι δίαυλοι επικοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Βορίδης είπε ότι για να υπάρξει μια τέτοια προσφυγή θα πρέπει οι δυο πλευρές που προσφεύγουν να έχουν συμφωνήσει για το περιεχόμενο της διαφωνίας τους και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον κορωνοϊό και την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, απάντησε ότι είναι λογικό να υπάρχει «μπρος-πίσω» στις οδηγίες και τα μέτρα, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και επανεκτιμούνται.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τους εργάτες γης που μπήκαν από βαλκανικές χώρες στην Ελλάδα, είπε ότι μπήκαν με ειδική διαδικασία για να υπάρχει προστασία από τον κορωνοϊό κι όχι ως τουρίστες. Η πλειοψηφία των 11.000 εργατών που ήρθε στη χώρα μας, κατευθύνθηκε στην Πέλλα και την Ημαθία, όπου δεν παρατηρήθηκε έξαρση κρουσμάτων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί για τη Σαντορίνη – «Αποκλείουμε την έκρηξη»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Προβληματισμός για τον τουρισμό στη Σαντορίνη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Η στιγμή που 59χρονος επιχειρεί να διαρρήξει βανάκι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κ.Αρβανίτης: «Ερώτηση στην Κομισιόν για την επίθεση της Κυβέρνησης στον Συνήγορο του Πολίτη»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δώρο ζωής από τον μικρό Άγγελο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση νεφρών σε 37χρονο στο Ιπποκράτειο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πέμπτη ημέρα αγωνίας στη Σαντορίνη με μπαράζ σεισμικών δονήσεων – «Ερήμωσε» το νησί
5 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για τους σεισμούς στην Σαντορίνη: Αυτές είναι οι ευάλωτες ζώνες του νησιού – Οι 5 περιοχές που απαιτείται δράση
5 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκ στο Αλιβέρι: Νέα υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων από τους γονείς τους – Με χειροπέδες στην ασφάλεια
5 Φεβρουαρίου, 2025
Καβάλα: «Παγωμένη» η τοπική κοινωνία – Νέες αποκαλύψεις για τον 62χρονο καθηγητή
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 13χρονη από σηψαιμία
5 Φεβρουαρίου, 2025