Βορίδης: Ζητήστε προκαταρκτική για τα Τέμπη για να μιλήσουμε οργανωμένα

Για έλλειψη σεβασμού στην ποινική διαδικασία και εκμετάλλευση της αγωνίας για απόδοση Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών, επέκρινε την αντιπολίτευση ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας στην προηγηθείσα κριτική του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Βελόπουλου και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για «κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης» ο κ. Βορίδης είπε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει «σθεναρά και μετά βδελυγμίας» αυτή την κατηγορία. Στην αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου ότι υπάρχουν μάρτυρες που καταθέτουν ότι τους πίεζε ο κ. Τριαντόπουλος να κάνει την επέμβαση στο χώρο, ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Έχετε γνώση της δικογραφίας; […] Θέλετε να μου πείτε σε ποια μαρτυρική κατάθεση αναφέρεται ότι πιέζε ο Τριαντόπουλος;

Σε αυτή τη συζήτηση, επειδή πετάγονται πράγματα στον αέρα, και επειδή αυτά εν συνεχεία δεν έχουν υπόσταση, και επειδή δεν ισχύουν, εγώ θέλω να παρακαλέσω ότι όποιος ισχυρίζεται αυτά, να τα πει οργανωμένα και συγκεκριμένα. Να κάνει πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής», είπε ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: Αυτά πρέπει να τελειώνουν. Διότι, για να υπάρχει συγκάλυψη πρέπει να γνωρίζει κάποιος: Πρώτον, να μεταφέρεται παράνομο φορτίο, το οποίο είναι αντικείμενο της ανάκρισης και της κρίσης του δικαστήριο.

Δεύτερον, αφού κριθεί ότι πράγματι μεταφέρεται αυτό το φορτίο, να ξέρει κάποιος ότι αυτό είναι ιδιοκτησίας του τάδε λαθρεμπόρου, ο οποίος έχει φροντίσει για τη μεταφορά του. Τρίτον να ξέρει κάποιος ότι σε αυτό το κύκλωμα συμμετείχε ο τάδε υπάλληλος της οποιαδήποτε μεταφορικής εταιρείας. Τέταρτον ότι αυτός ο λαθρέμπορος έχει σχέση με κάποιο κυβερνητικό στέλεχος και πέμπτον να ξέρεις ότι το κυβερνητικό στέλεχος ενέργησε για να αλλοιώσει το χώρο για να μην υπάρχουν στοιχεία για να μην αποκαλυφθεί αυτό. Έχετε προσκομίσει τέτοια στοιχεία για να υποστηρίξετε κάτι τέτοιο; Αυτή τη μομφή αποκρούουμε» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας ότι «αυτό είναι που λέμε ότι πρόκειται περί χυδαίας εκμετάλλευσης. Αυτόν είναι που λέμε ότι η αντιπολίτευση δεν σέβεται τη διαδικασία και ότι εκμεταλλεύεται την αγωνία των ανθρώπων για απόδοση δικαιοσύνης για πολιτικές στοχεύσεις».

Παράλληλα, κάλεσε, όποιον έχει γνώση επί των ερωτημάτων αυτών, «όπως η κ. Κωνσταντοπούλου, που είναι τώρα στον εφέτη-ανακριτή, να του τα πει [. . .] Εάν όμως δεν τα ξέρετε, πώς τα ισχυρίζεστε; Ένα από τα δύο (ισχύει). Να τα ξέρετε, οπότε πηγαίντε και πείτε τα, εάν όμως δεν τα ξέρετε σιωπήστε. Και απλώς ενώστε τη φωνή σας το αίτημα να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της, να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», είπε ο κ. Βορίδης

Όσο για την κατηγορία της κ. Κωνσταντοπούλου ότι ο ίδιος είναι ένοχος ανθρωποκτονιών, είπε ότι κατηγορείται επειδή από ένα εξάμηνο, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012, διετέλεσε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.. «Αυτή η επιχειρηματολογία, όταν την πούμε στους πολίτες πιστεύετε ότι υπάρχει κανείς που θα την πιστέψει;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ολυμπιακός: Δεν υπολογίζονται Γουόκαπ και Βιλντόζα για Παρί και Μπαρτσελόνα
4 Φεβρουαρίου, 2025
Στρατηγική συμφωνία Ε.Ε. – Μολδαβίας για την ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία
4 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Μεγάλες ουρές στο λιμάνι της Σαντορίνης – Ο κόσμος εγκαταλείπει το νησί
4 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλλία: Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικούς και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός από αυτούς
4 Φεβρουαρίου, 2025
Ρονάλντο: Είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία
4 Φεβρουαρίου, 2025
Η εκεχειρία στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ – Νετανιάχου
4 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΥΠΑ: Έως αύριο οι αιτήσεις για την κατάρτιση ανέργων σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες
4 Φεβρουαρίου, 2025
Καταδίκη 32χρονου για revenge porn και απειλές σε βάρος της πρώην συντρόφου του
4 Φεβρουαρίου, 2025
Στη Ρίο Άβε ο Μπακούλας έως το τέλος της σεζόν
4 Φεβρουαρίου, 2025
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Σουηδία – Για πολλούς νεκρούς κάνουν λόγο τα ΜΜΕ
4 Φεβρουαρίου, 2025