Βουλευτής θετικός στον κορονοϊό: Έχει κάνει το εμβόλιο εδώ και 2,5 μήνες

Με δεύτερο εμβόλιο εδώ και 2,5 μήνες με αντισώματα και προφυλάξεις, αλλά ο βουλευτής Κιλκίς και γιατρός, Γιώργος Φραγγίδης δεν ξέφυγε από τον κορονοϊό.

Μπορεί να ήταν πολύ μικρό το ποσοστό του να αποδειχθεί κάποια στιγμή θετικός ο βουλευτής, αλλά μάλλον στάθηκε άτυχος. Το ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook και ευτυχώς βιώνει την ασθένεια με ελαφρά συμπτώματα στο σπίτι του στο Κιλκίς, όπως δήλωσε στο eidisis.gr.

Οι πρώτες ενδείξεις εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα, όπου είχε μεταβεί από την Κυριακή για την αναγκαία παρουσία του στη Βουλή. Στο ξενοδοχείο όπου διαμένει διαπίστωσε πως είχε ανεβάσει λίγο πυρετό και με τις οδηγίες του παθολόγου του πήρε παυσίπονο. Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε εμφανίσει πυρετό, αλλά το βράδυ ανέβασε και πάλι στους 38, αφού είχε ήδη επιστρέψει στο Κιλκίς. Τα δύο self tests από το φαρμακείο έδειξαν πως ο βουλευτής ήταν θετικός και αμέσως επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και επισκέφθηκε το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο μοριακός έλεγχος επιβεβαίωσε το θετικό αποτέλεσμα των self tests και αμέσως, όπως μας είπε, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, η Βουλή και όλες οι επαφές που είχε ο βουλευτής αυτήν την εβδομάδα, παρά το γεγονός πως οι πιθανότητες μετάδοσης είναι πολύ μικρές.

Στην ανάρτησή του ο κ. Φραγγίδης αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι,

Μετά από κάποια ήπια συμπτώματα που είχα, έκανα σήμερα μοριακό τεστ για τον κορωνο’ι’ό και βγήκε θετικό. Έχω κάνει το εμβόλιο εδώ και 2,5 μήνες και οι πιθανότητες να μεταδώσω τον ιό δεν είναι μεγάλες (σύμφωνα μάλιστα με τους Ισραηλινούς ειδικούς, ένας εμβολιασμένος ενδέχεται να νοσήσει ελαφρά αλλά όχι να μεταδώσει τον κορωνο’ι’ό).

Ωστόσο, θεωρώ χρέος μου απέναντι στην κοινότητα, εκτός από την απαραίτητη ενημέρωση που ήδη έχω κάνει στον ΕΟΔΥ, να το γνωστοποιήσω και μέσω του Facebook. Φυσικά, θα ακολουθήσω τον απαραίτητο χρόνο καραντίνας.

Ο ιός είναι πολύ πονηρός και ανθεκτικός και πρέπει να προσέχουμε πολύ.

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα, με υγεία και υπομονή. Όλα θα πάνε καλύτερα».

Πηγή: eidisis.gr

-Ad-