Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον Σύμβουλο Ακεραιότητας στη Δημόσια Διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/04) στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημοσίου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική Αυτοδιοίκηση».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει το ΚΙΝΑΛ, για το επίμαχο άρθρο 54 που αφορά τις Ανεξάρτητες Αρχές. Το άρθρο υπερψηφίστηκε τελικά από 158 βουλευτές έναντι 55 που καταψήφισαν.

Κλείνοντας την συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη με στόχο τον διορισμό εκλεκτού της κυβέρνησης στη θέση του προέδρου του ΑΣΕΠ», ενώ προχώρησε σε νομοτεχνική βελτίωση για το χρονικό διάστημα της θητείας των μελών του, ορίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 12 έτη.

«Θωρακίζουμε την λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών, διασφαλίζουμε την λογοδοσία, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια στο δημόσιο τομέα, καταπολεμούμε τη διαφθορά με αποτρεπτικά και προληπτικά εργαλεία και προστατεύουμε το ανθρώπινο δυναμικό απέναντι σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θεσπίζοντας συγκεκριμένες και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του «έωλα επιχειρήματα και στείρα αντιπολίτευση, γεμάτη καχυποψία και φοβίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά και κανένα αντίκρισμα στη κοινωνία».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στη Συρία παραμένουν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
13 Μαρτίου, 2025
Πέθανε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Ράντισα Ίλιτς
13 Μαρτίου, 2025
ΕΟΔΥ: 3 θάνατοι θάνατοι από γρίπη και 6 από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα
13 Μαρτίου, 2025
Λαμία: Σοβαρό τροχαίο σε διασταύρωση
13 Μαρτίου, 2025
Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης απέδειξε με την επιλογή του Τασούλα ότι βρίσκεται σε ένα πολύ αδύναμο πολιτικό σημείο
13 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για την εκτέλεση αιχμαλώτων
13 Μαρτίου, 2025
Τραμπ κατά υψηλόβαθμου στελέχους των Δημοκρατικών: «Ήταν Εβραίος, αλλά δεν είναι πλέον. Είναι ένας Παλαιστίνιος»
13 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Διαφορετικά πρόσωπα, ίδιες πρακτικές
13 Μαρτίου, 2025
Συνήγορος Δούρου: «Κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της πυροσβεστικής»
13 Μαρτίου, 2025
«Όχι» σε προσωρινή κατάπαυση πυρός λέει η Μόσχα
13 Μαρτίου, 2025