Βρέφος Καλαμάτα: «Είναι κούκλος – Θέλουν να τον υιοθετήσουν!»

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε η νεαρή μητέρα, η οποία πέταξε το μωρό της σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα. Το βρέφος δέχεται την φροντίδα των νοσηλευτριών στο νοσοκομείο της πόλης.

«Ένα μωρό θέλει αγάπη, φροντίδα, την αγκαλιά της μαμάς, τίποτα άλλο δεν ζητάει. Είναι ένας κούκλος το μωράκι μας!» λέει η Σταυρούλα Παναγοπούλου, προϊσταμένη παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας.

«Η συγκίνηση μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Μας συγκινεί πάρα πολύ και ειλικρινά δε θέλουμε να το αφήσουμε από την αγκαλιά μας. Είναι πάρα πολύ όμορφο παιδάκι» δηλώνει η Ευσταθία Μπεμπόνη, νοσηλεύτρια στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Γέννησε με φυσιολογικό τοκετό. Δέχτηκε το παιδί της. Κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι θα υπήρχε αυτή η συνέχεια, λέει ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής

Στα πρώτα 24ωρα της ζωής του αντί να οσμίζεται τη μαμαδίστικη μυρωδιά, να τον ηρεμεί ο χτύπος της καρδιάς της και να χάνεται στην πιο όμορφη αγκαλιά του κόσμου, βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε μια χάρτινη σακούλα και πεταμένο σε έναν υπόγειο κάδο απορριμμάτων, να παλεύει για τη ζωή του…

«Αυτή η γυναίκα προσήλθε στο νοσοκομείο μας, με μια κύηση τελειωμένη, 39 εβδομάδων και γέννησε με φυσιολογικό τοκετό. Δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι θα υπήρχε αυτή η πορεία στη συνέχεια» εξηγεί ο Βάιος Κατσαρός, διευθυντής παιδιατρικής κλινικής.

Η ιστορία του μικρούλη συγκίνησε ολόκληρο το πανελλήνιο. Το νοσοκομείο δέχθηκε από χθες εκατοντάδες τηλεφωνήματα! Όλοι θέλουν να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε αυτή την ψυχούλα. Ακόμη και την αγκαλιά τους…

«Πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ… και για ρούχα και για τα γάλατα να φέρει και για υιοθεσία ακόμα, από τη Μεσσηνία, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Λάρισα» σημειώνει η κ.Παναγοπούλου.

Πηγή: STAR