Princess Anne and her husband Tim Lawrence ride in a carriage after attending the Order of the Garter service, which is held at St George's Chapel at Windsor Castle, in Windsor, England, Monday, June 17, 2024. The Order of the Garter is the oldest and most senior British Order of Chivalry, established by King Edward III nearly 700 years ago. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool)

Βρετανία: Έπεσε από το άλογο η πριγκίπισσα Άννα και έπαθε διάσειση

Η πριγκίπισσα Άννα νοσηλεύεται σήμερα στο νοσοκομείο Southmead στο Μπρίστολ, αφού υπέστη ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και διάσειση που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από άλογο στο Gatcombe Park της εξοχικής της κατοικίας.

Όπως γίνεται κατανοητό η πριγκίπισσα περπατούσε στο πάρκο όταν ήρθε σε επαφή με το κεφάλι ή το πόδι αλόγου κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή.

Ο σύζυγος της αντιναύαρχος Σερ Τιμ Λώρενς τη συνόδεψε στο νοσοκομείο όπου “αναρρώνει καλά”, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Παλατιού ενώ θα παραμείνει εκεί “ως προληπτικό μέτρο και για περαιτέρω παρακολούθηση”. Παρόντες στο κτήμα ήταν τα παιδιά της Ζάρα Τίνταλ και Πίτερ Φίλιπς.

Ο αδελφός της βασιλιάς Κάρολος ενημερώνεται στενά και μαζί με όλη τη βασιλική οικογένεια στέλνει την αγάπη του και τις ευχές του στην πριγκίπισσα για ταχεία ανάρρωση.

Η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και τα άλλα αδέλφια της Άννας, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και ο πρίγκιπας Άντριου, έχουν όλοι ενημερωθεί για το περιστατικό.

«Κατόπιν συμβουλής των γιατρών, οι υποχρεώσεις της Υψηλότητάς της για την επόμενη εβδομάδα θα αναβληθούν. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ζητά συγγνώμη από όλους όσοι μπορεί να ταλαιπωρηθούν ή να απογοητευθούν ως αποτέλεσμα», ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η επίσημη επίσκεψη του Ιάπωνα αυτοκράτορα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αν και δυστυχώς η Υψηλότητά της δεν θα μπορέσει να παραστεί στο αυριανό επίσημο δείπνο.

Η 73χρονη αδελφή του βασιλιά Καρόλου κληρονόμησε από τη μητέρα της Ελισάβετ ΙΙ την αγάπη της για τα άλογα, ήταν πρωταθλήτρια της ιππασίας και δεν έχει σταματήσει να ιππεύει έως και σήμερα. Η πριγκίπισσα Άννα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της μέσα στην εβδομάδα.

Η πριγκίπισσα Άννα είναι ένα από τα σκληρά εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και έως τώρα ασκεί τα βασιλικά καθήκοντα με προσήλωση. Η απουσία της θα γίνει αισθητή καθώς ήδη η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ απέχει επίσης και λόγους υγείας ενώ και ο Βασιλιάς Κάρολος ασκεί ελάχιστα από τα καθήκοντα του εξαιτίας της θεραπείας που δέχεται για καρκίνο.