Βρετανία: Μαθητές τραγουδούν με την ελληνική σημαία μπροστά στην Καρυάτιδα (video)

Μαθητές από την Κρήτη, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στο Λονδίνο, επισκέφθηκαν το Βρετανικό Μουσείο και με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για την παραμονή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη Βρετανία.

Οι μαθητές συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών κ. Άντζελα Χαριστάκη κάθισαν οκλαδόν μπροστά από την Καρυάτιδα και έστησαν ένα μοιρολόι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαριστάκη: «αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο, αν και δε μας χαροποιει ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονός οτι βρισκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ενα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίωπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα ματια μας γεμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London”.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το “αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα”. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική».