Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Παραμένει η Ελλάδα στην «κόκκινη λίστα» των χωρών οι ταξιδιώτες των οποίων τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα με το που φτάνουν στη Βρετανία. Σημειώνεται ότι βάσει των κανονισμών που ισχύουν σήμερα στη Βρετανία, οι ταξιδιώτες οφείλουν να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την είσοδό τους στη χώρα.

Ο κανονισμός για παραμονή σε καραντίνα για αυτούς που φτάνουν στην Αγγλία από περίπου 50 χώρες θα αρθούν, δήλωσε ο Γκραντ Σαπς. “Θα υπάρξει ένας κατάλογος 50 και πλέον χωρών και αν προσθέσει κανείς σε αυτές τα υπερπόντια εδάφη, περίπου 60, τον οποίο θα δημοσιεύσουμε αργότερα σήμερα”, δήλωσε στο Sky News.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε ότι η χώρα μας δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα εξαιρέσεων σε ό,τι αφορά τους κανόνες καραντίνας.

“Η Ελλάδα δεν θα είναι στη λίστα επειδή η χώρα δεν θα λάβει αντίστοιχη απόφαση για τους δικούς της περιορισμούς προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου” είπε. “Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα και αυτό είναι θέμα για την ίδια την Ελλάδα”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα είναι στην ‘κόκκινη λίστα’, ο Σαπς δήλωσε: “Φοβάμαι πως ναι. Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση”, δήλωσε στο BBC.

-Ad-