Βρετανία: Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας

Ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ εντοπίστηκε να κρύβεται σε κοιμητήριο στο βόρειο Λονδίνο και συνελήφθη, έπειτα από σχεδόν 24 ώρες ανθρωποκυνηγητού ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών γυναικών με βαλλίστρα, της 61χρονης Κάρολ Χαντ και δύο από τις τρεις κόρες της, την 28χρονη Χάνα και την 25χρονη Λουΐζ. Πρόκειται για την οικογένεια του γνωστού σχολιαστή ιπποδρομιών του BBC Τζον Χαντ.

Ένοπλοι αστυνομικοί βιντεοσκοπήθηκαν κατά την επέμβαση στο νεκροταφείο Lavender Hill στο Enfield, όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες, περίπου 52 χιλιόμετρα ανατολικά από το σημείο της δολοφονίας.

Η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 26χρονου, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής ότι πιθανώς ήταν ακόμα οπλισμένος. Τα σχολεία της περιοχής κλήθηκαν επίσης να κρατούν τους μαθητές εντός των σχολικών κτιρίων.

Τα τρία θύματα εντοπίστηκαν δεμένα και με φρικτά τραύματα από τη βαλλίστρα, σε μονοκατοικία στο Μπάσεϊ, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, αργά το βράδυ της Τρίτης. Οι τρεις γυναίκες, πέθαναν λίγη ώρα αργότερα.

Ο ύποπτος Kyle Clifford, 26 ετών φέρεται να είναι ο πρώην φίλος της 25χρονης Louise, που συγκαταλέγεται στα θύματα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο 26χρονος εργαζόταν ως φύλακας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έγινε χρήση όπλων κατά τη σύλληψή του, ωστόσο οδηγήθηκε σε νοσοκομείο γιατί έφερε τραύματα.

O γνωστός σχολιαστής ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε τις αρχές όταν χθες το βράδυ έφτασε στο σπίτι του και αντίκρυσε το φρικτό θέαμα.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι οι τρεις γυναίκες ήταν δεμένες πριν εκτελεστούν σε μια «στοχευμένη επίθεση» που μπορεί να περιείχε και «άλλα όπλα».

Πηγή: Daily Mail, BBC