Βρετανίδα συνελήφθη στο μουσείο της Ακρόπολης: «Ο ρατσισμός στα… καλύτερά του»

Η Adebola Sowemimo κάνει λόγο για ψευδείς κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, ενώ κατήγγειλε τόσο τους υπαλλήλους του μουσείου, όσο και την ελληνική αστυνομία.

Διαστάσεις έχει λάβει στην Μεγάλη Βρετανία, το επεισόδιο που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο μουσείο της Ακρόπολης.

Η travel blogger, Adebola Sowemimo αποφάσισε να επισκεφτεί το σήμα… κατατεθέν της Αθήνας, αλλά και το μουσείο του, όμως εκδιώχθηκε από εκεί λόγω του φορέματος που φορούσε, σύμφωνα με τα ποσταρίσματα που έκανε στο Twitter.

«Πήγα στην Ακρόπολη στην Αθήνα σήμερα και με έδιωξαν από το μουσείο επειδή είχε ακατάλληλο ντύσιμο. Αυτό φορούσα», έγραψε αρχικά.

«Με συνέλαβε η ελληνική αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες. Η ελληνική αστυνομία με έχει υπο κράτηση. Ο ρατσισμός στα καλύτερά του», συνέχισε.

Στη συνέχεια απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχθηκε αποκάλυψε πως την συνέλαβαν επειδή σήκωσε το φόρεμά της, κάτι που ίδια διαψεύδει, ενώ τόνισε οτι η αστυνομία την γελοιοποίησε και την τραυμάτισε ψυχολογικά.

Μάλιστα, είπε πως όταν την συνέλαβαν δεν υπήρχε κάποιος μεταφραστής και πως είναι τυχερή που το αγόρι της ήταν εκεί και μπόρεσε να την βοηθήσει με την μετάφραση. Μάλιστα έμεινε μαζί σε όλη την διάρκεια (σ.σ. όπως είπε από το κινητό του πόσταρε στο Twitter)

Ευτυχώς, μετά από μερικές ώρες έκανε νέο ποστάρισμα, λέγοντας πως την άφησαν ελεύθερη.

To θέμα ωστόσο φιλοξενείται σε όλα τα μεγάλα sites της Βρετανίας και γίνεται αναφορά σε ρατσιστική συμπεριφορά των υπεύθυνων και ειδικά της αστυνομίας. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δεν είναι και το καλύτερο για μία τουριστική χώρα όπως είναι η Ελλάδα.

-Ad-