Βρετανοί κόλλησαν κορονοϊό στην Ελλάδα και μετά διασκέδαζαν σε μπαρ της χώρας τους

Έως και 30 νεαροί Βρετανοί έκαναν διακοπές στη Ζάκυνθο και πιθανόν κόλλησαν κορονοϊό σύμφωνα με τις Αρχές του Πλύμουθ στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Από τους 30 τουλάχιστον οι 11, ηλικίας 18-19 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και κάποιοι μάλιστα από αυτούς, μετά την επιστροφή από τις διακοπές διασκέδασαν σε νυχτερινά μαγαζιά του Ντέβον!

Η διευθύντρια του Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας στο Πλύμουθ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών των νεαρών για να διευκρινιστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα μεταδίδει ο Guardian.

«Ξέρουμε ότι κάποιοι από τους νεαρούς δεν είχαν συμπτώματα οπότε συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους, περιλαμβανομένης και της διασκέδασης σε μπαρ και εστιατόρια του Πλύμουθ, μέχρι που έμαθαν ότι είναι θετικοί. Αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι μπορεί να έχουν μολυνθεί» είπε η Ruth Harrell.

«Ενώ οι νέοι συνήθως δεν έχουν συμπτώματα η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι τι γίνεται με όσους έχουν ήδη προβλήματα υγείας ή στους μεγαλύτερους. Είμαστε ακόμα μακριά από ένα lockdown, αλλά αυτό το περιστατικό μας δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η ζωή. Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, ανεξάρτητα από την ηλικία μας και να παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας» πρόσθεσε.