«Βρέθηκαν μεγάλα ποσά, η έρευνα συνεχίζεται» – Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες της Αθήνας από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους οι οποίοι απολογήθηκαν την Πέμπτη 11/7 για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μη βεβαιώνονται παραβάσεις από τη δημοτική αστυνομία.

Πρόκειται για την 43χρονη «Νάνσυ» που εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης μαζί έναν ακόμη κατηγορούμενο συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε. Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δύο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε ρόλο περιφερειακό και διαδικαστικό.

«Δεν σταματάει η έρευνα»
Για «εξαιρετική δουλειά της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων» έκανε λόγο σήμερα, Παρασκευή 12/7 η Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Μπορεί οι συλλήψεις να ήταν 14, γιατί ήταν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όμως η δικογραφία περιλαμβάνει 23 άτομα και η έρευνα δεν σταματάει εδώ γιατί η καταγγελία έφτασε στο Εσωτερικών Υποθέσεων τον Απρίλιο. Έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 47 περιπτώσεις όπου υπήρχε όντως χρηματισμός. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι χρημάτιζαν αυτό το κύκλωμα: είτε αυτοί που εκβιάζονταν, είτε αυτοί που προσέγγιζαν από μόνοι τους το κύκλωμα για να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων. Δεν γνωρίζουμε αν ο εισαγγελέας θα διατάξει κάτι για αυτούς, υπάρχουν αποδείξεις ότι προσέγγιζαν μόνοι τους το κύκλωμα» σημείωσε.

«Υπήρχαν κάποιες υγειονομικές παραβάσεις για τα καταστήματά τους, ακόμα και για οικοδομικές εργασίες σε κάποιο οίκημα, για τις οποίες δεν ήθελαν να τους επιβληθεί πρόστιμο. Βρέθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά σε αυτήν την επιχείρηση, πάνω από 400.000 ευρώ, υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ποσό, περισσότερο από 130.000 ευρώ σε συγκεκριμένο πρόσωπο, όμως αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι το κέδρος από τον Απρίλιο μέχρι και την ημέρα της επιχείρησης είναι τουλάχιστον 700.000 ευρώ» είπε κλείνοντας η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθη ζευγάρι διαρρηκτών στη Νέα Πέραμο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Νωρίτερα η πληρωμή για τον μήνα Μάρτιο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Διαδικτυακή απάτη – Παρίσταναν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας και απέσπασαν 28.000€
8 Φεβρουαρίου, 2025
«Σου άρεσε που σου χάιδεψα τα στήθη; – Είμαι ακόμα κ…» – Τα σοκαριστικά μηνύματα του καθηγητή από την Καβάλα στην 16χρονη
8 Φεβρουαρίου, 2025
Αποκάλυψη για τα Τέμπη: Έγγραφο για το «μπάζωμα» του χώρου – Πότε δόθηκε η εντολή για τη μεταφορά των χωμάτων
8 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας του 58χρονου από τη σύντροφό του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο Ψυχικό: «Η συγγνώμη δεν μπορεί να μου φέρει το παιδί πίσω» – Συγκλονίζει ο πατέρας 41χρονου που «κατέληξε» στο τροχαίο
8 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστά την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη, Αμοργό – «Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα με πολύ έντονο ρυθμό»
8 Φεβρουαρίου, 2025
Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του
8 Φεβρουαρίου, 2025
Σύσσωμος ο Ολυμπιακός στο μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7
8 Φεβρουαρίου, 2025