Βρίσκει την «Ιθάκη» της στον ΕΟΤ η Γκερέκου;

Η Άντζελα Γκερέκου παίζει -σύμφωνα με ορισμένους, μάλιστα, ως φαβορί- για την προεδρία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Υπενθυμίζεται πως η θέση είχε μείνει κενή, μετά την παραίτηση του Χαράλαμπου Καρίμαλη, λόγω των «φιλοχουντικών απόψεων» του γενικού γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα tourismtoday, η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ θα είναι η Άντζελα Γκερέκου.

Η αλήθεια είναι πως η κ. Γκερέκου «γύρισε» αρκετά, μέχρι να βρει, όπως όλα δείχνουν, την Ιθάκη της.

Ξεκίνησε την… πολιτική καριέρα της από το ΠΑΣΟΚ, κόμμα με το οποίο εξελέγη Βουλευτής στο Νομό Κέρκυρας, στις εθνικές εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012. Μάλιστα, το 2009, επί Κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ το 2012 διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή, όμως, η σχέση της με το ΠΑΣΟΚ είχε προβλήματα (διεγράφη το 2012 από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-επανεντάχθηκε το 2013), αποφάσισε, το 2015, να προσχωρήσει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα.

Αρα, λοιπόν, μετά τη συνύπαρξή της με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί και με τον υμνητή της Χούντας και γενικό γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνο Λούλη.

Το μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και η παραίτησή της

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν όλοι, είναι ότι το 2010 η -τότε- υφυπουργός Τουρισμού του Γιώργου Παπανδρέου, Άντζελα Γκερέκου, παραιτήθηκε «για λόγους ευθιξίας» μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της, Τόλης Βοσκόπουλος, έχει βεβαιωμένα χρέη ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την εφορία.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με έγγραφο της ΔΟΥ, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Βοσκόπουλος είχε συσσωρεύσει χρέη 17 ετών προς την εφορία, τα οποία ανέρχονται σε 5,5 εκατομμύρια.