Βρίσκει την «Ιθάκη» της στον ΕΟΤ η Γκερέκου;

Η Άντζελα Γκερέκου παίζει -σύμφωνα με ορισμένους, μάλιστα, ως φαβορί- για την προεδρία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Υπενθυμίζεται πως η θέση είχε μείνει κενή, μετά την παραίτηση του Χαράλαμπου Καρίμαλη, λόγω των «φιλοχουντικών απόψεων» του γενικού γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα tourismtoday, η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ θα είναι η Άντζελα Γκερέκου.

Η αλήθεια είναι πως η κ. Γκερέκου «γύρισε» αρκετά, μέχρι να βρει, όπως όλα δείχνουν, την Ιθάκη της.

Ξεκίνησε την… πολιτική καριέρα της από το ΠΑΣΟΚ, κόμμα με το οποίο εξελέγη Βουλευτής στο Νομό Κέρκυρας, στις εθνικές εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012. Μάλιστα, το 2009, επί Κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ το 2012 διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή, όμως, η σχέση της με το ΠΑΣΟΚ είχε προβλήματα (διεγράφη το 2012 από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-επανεντάχθηκε το 2013), αποφάσισε, το 2015, να προσχωρήσει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα.

Αρα, λοιπόν, μετά τη συνύπαρξή της με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί και με τον υμνητή της Χούντας και γενικό γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνο Λούλη.

Το μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και η παραίτησή της

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν όλοι, είναι ότι το 2010 η -τότε- υφυπουργός Τουρισμού του Γιώργου Παπανδρέου, Άντζελα Γκερέκου, παραιτήθηκε «για λόγους ευθιξίας» μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της, Τόλης Βοσκόπουλος, έχει βεβαιωμένα χρέη ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την εφορία.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με έγγραφο της ΔΟΥ, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Βοσκόπουλος είχε συσσωρεύσει χρέη 17 ετών προς την εφορία, τα οποία ανέρχονται σε 5,5 εκατομμύρια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απάντηση Ιράν στις απειλές Τραμπ: «Απερίσκεπτες και προκλητικές δηλώσεις»
17 Μαρτίου, 2025
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Ιωάννη
17 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες
17 Μαρτίου, 2025
Μήνυση από γονείς θυμάτων των Τεμπών κατά του Εφέτη ανακριτή για στοιχεία που λείπουν – Η αναφορά σε εκρηκτική ουσία
17 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές σε διαμαρτυρία έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον
17 Μαρτίου, 2025
«Είχα τη στολή για την δουλειά μου, είναι ψέμα ότι έκανα προσαγωγές» λέει ο 32χρονος fake αστυνομικός
17 Μαρτίου, 2025
Από τις παραλίες στις χιονοπτώσεις – «Βουτιά» του υδράργυρου ως και 2 βαθμούς
17 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος λίγες ώρες πριν την τραγωδία – Έστελναν τρένα ανάποδα και στα τυφλά
17 Μαρτίου, 2025
Αλέξης Τσίπρας: «Το σημερινό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα στα βράχια»
17 Μαρτίου, 2025
Οδύνη και οργή στη Βόρεια Μακεδονία – Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη φονική πυρκαγιά
17 Μαρτίου, 2025