Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας, μέχρι πότε επηρεάζεται η Αττική – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Βροχερή ημέρα η Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στην Αττική βρέχει σε αρκετές περιοχές, με το σκηνικό του καιρού να θυμίζει σήμερα περισσότερο… χειμώνα.

«Η Αττική δεν είναι από τις περιοχές που θα έχουμε τα εντονότερα φαινόμενα, αλλά μέσα στη διάρκεια της ημέρας περιμένουμε βροχές οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε περιοχή. Μέχρι αργά το απόγευμα βραδινές ώρες, που δεν περιμένουμε πλέον φαινόμενα», σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Ύφεση των φαινομένων αναμένουμε το Σάββατο, μαζί με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και υποχώρηση των συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και μεσημεριανές μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει σε ανάρτησή του: «Βροχερός σήμερα ο καιρός με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Επιμένει η αστάθεια και αύριο ενώ την Κυριακή αναμένουμε αισθητή βελτίωση στις περισσότερες περιοχές».